16.10.2024.

16:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizanov Francuz progovorio srpski! Ovo je Nilikini omiljena navijačka pesma! (VIDEO)

Frenk Nilikina je bio jedan od najboljih igrača Partizana u pobedi protiv Bajern Minhena u trećem kolu Evrolige, pošto je ubacio 13 poena, od kojih su neki bili u izuzetno važnim momentima za crno-bele.

Po završetku susreta, francuski reprezentativac je stao pred novinare kako bi sabrao utiske iz "Beogradske arene", a, kao što je bilo očekivano, prvo se osvrnuo na podršku navijača:

- Velika pobeda, sjajan je osećaj ostvariti prvu pobedu u dresu Partizana i to kod kuće. Neverovatno je igrati pred našim navijačima, kada igramo ovako, teško je pobediti nas. Igrali smo dobro u defanzivi, zajedno, dolazili do otvorenih šuteva, i dalje imamo toga da naučimo. Teško je igrati tako 40 minuta, srećan sam zbog pobede. 

Potom je najavio utakmicu sa Makabijem:

- To će biti utakmica sa visokim intenzitetom, pripremaćemo se za njih na treningu, treneri će sigurno uraditi dobar posao kao i do sada, da objasne šta treba da radimo pre nego što izađemo na teren u četvrtak. 

- To što mogu da igram pred više od 20.000 ljudi koji su pasionirani za svoj tim, za košarku... Počeo sam da igram kada sam imao pet godina i podeliti tako nešto sa njima je stvarno blagoslov i nešto neverovatno. Imate navijače koji navijaju za vas svih 40 minuta i toga nemate svuda na svetu. Ovo je za nas kuća. 

Zanimljivo, Francuz već sad ima omiljenu navijačku pesmu:

- Rekao bih da je "Volim ga", to mi je omiljena pesma. To što mogu da pevam sa njima, da podelim te momente, nadam se da ćemo pobeđivati, da imamo što više pobeda.

Za kraj je istakao da ovo nije poslednja pobeda Partizana:

- Ne bih rekao da je ovo prelomna pobeda, prva je koju smo ostvarili. Radili smo jako da dođemo do nje, naučili smo mnogo i pokušaćemo da nasatavimo da radimo.

Partizan će kao gost u četvrtak od 20 časova i pet minuta (Sport klub 1) odigrati meč četvrtog kola Evrolige protiv Makabija u dvorani "Pionir".