17.10.2024.

12:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

Bekovski tandem "parnog valjka" spreman: Jedva čekamo!

Bekovski tandem Partizana je, kao i veći deo tima, u Humsku pristigao letos i vrlo brzo se pokazao kao pun pogodak uprave.

Braun je na sebe pažnju skrenuo dobrim igrama u Milvoki Baksima i Albi prošle sezone, dok je Džons zablistao u dresu reprezentacije Južnog Sudana na Mundobasketu u Manili i kasnije Olimpijskim igrama u Parizu.

Informer

Džons u dresu Južnog Sudana

Plejmejker afričke selekcije ne krije uzbuđenje pred formalno gostovanje Makabiju na Paliluli.

- Uzbuđeni smo. Želimo da započnemo pobednički niz protiv dobrog tima. Moramo da ih usporimo i nametnemo našu igru. Ne osećam nikakav pritisak, za mene je svaka utakmica ista i mislim da je to dobar pristup. Pripreme za meč su drugačije, ali pristup je uvek isti. Nismo imali mnogo vremena da se spremamo, ali dobro se osećamo. Svi više volimo utakmice od treninga - rekao je Karlik u razgovoru za klupsku televiziju.

Nešto dublju analizu Makabija izneo je Braun. Momak rodom iz Ilinoisa ukazuje na fizičku spremu "ponosa Izraela" i konstantne kretnje u napadu.

Informer

Sterling Braun

Takođe, smatra da se protivnik dosta oslanja na najnovije pojačanje Sejbena Lija, pa je ključ u zaustavljanju Amerikanca.

- Čeka nas brza i jako dobra utakmica. Oni vole da trče, pa mi moramo da im ispariramo i napadnemo ih. Stalno se kreću na svim pozicijama. Sejben Li je sjajan atleta koji iz kontri stvara prilike za sebe i ostale. Igraju sa puno akcija, ali mislim da možemo da im ispariramo. Igraju u naletima i oslanjaju se na dobre serije. I mi imamo mnogo opcija, svako može da uradi šta se od njega traži - objasnio je bivši NBA igrač.