17.10.2024.

16:16

Foto: Starsportphoto

Sport

Jovanović prokomentarisao Željka Obradovića! Imao sam druge ponude, ali kada je Partizan zvao...

Jedno od brojnih pojačanja Partizana tokom letnjeg prelaznog roka je bio Đorđe Jovanović, povratnik u redove crno-belih iz Bazela. Momak iz Leposavića je ponikao u Humskoj, a najbolje partije u karijeri je pružao u Makabiju iz Tel Aviva za koji je u sezoni 2022/23 dao 24 golova na 49 utakmica.

Ipak, u odnosu na prvi mandat u Partizanu, sada je u klubu drastično drugačija situacija. Stvari ne funkcionišu kako bi trebalo, navijača gotovo i da nema na stadionu... Upravo je ovo potonje rastužilo popularnog Đoleta:

- Bio sam veoma tužan kada je protiv Lugana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope bilo 2-3 hiljade ljudi. Mislim da se to nikada nije desilo, setimo se uvek je u kvalifikacijama bilo po 15-20 hiljada navijača. Nadamo se da će navijači vratiti, počevši od juga, pa onda i na ostalim tribinama Partizanovog stadiona. Domaćim igračima koji znaju šta je Partizan posebno znači kada je na tribinama 10-15 hiljada ljudi, velika je razlika nego kada je 400-500 gledalaca - rekao je Jovanović za Partizanov podkast.

Onda je Jovanović otkrio zanimljiv podatak o Bibarsu Nathu:

- Natho nijedan trening nije propustio, radi i trči u top 5 igrača u ekipi. Primer za sve nas mlađe kako bi trebalo da radimo i da se ponašamo. U većini golova mi je asistirao i većinu šansi mi je on kreirao. Kada pogledam snimak posle utakmice se čudim i ne mogu da verujem gde je uspeo da provuče loptu i kakvu je ideju imao da prosledi pas - dodao je Jovanović.

Informer

 

Napadač Partizana je odbio neke ponude kako bi se vratio u voljeni klub:

- Mislim da znate, lako je proverljivo. Prelazni rok nije ni počeo, ali kada se Partizan javio da me hoće, nisam razmišljao. Potpisao sam 7. juna, a mogao sam da čekam do 1. septembra na možda neku novčano primamljiviju ponudu. Nisam hteo ništa da čekam, hteo sam da se vratim kući i pomognem ekipi. 

Poznato je da Jovanović pomno prati košarku i bio je oduševljen kada se Željko Obradović vratio u Partizan:

- Željko je došao kada se igrao Evrokup, ali smo svi znali da će biti Evrolige u narednim sezonama. I eto, stalan smo član. Bar za sada. Bitno je da smo na zdravim nogama, da igramo u najboljem evropskom društvu, tako da... Korak po korak, a rezultate - videćemo - rekao je Jovanović.