17.10.2024.

19:00

Foto: Starsportphoto

Sport

(KRAJ) Pobeda Partizana u "Pioniru" za prvi brejk u Evroligi!

Kao što je već poznato, "Ponos Izraela" je ove sezone domaćin u hali "Aleksandar Nikolić" što je slučaj i večeras. To takođe odgovara i crno-belima, s obzirom da ne idu iz svog grada.

Tim Željka Obradovića započeo je sezonu sa dva poraza na strani i trijumfom u prošlom kolu nad Bajernom u Beogradskoj areni, dok je tim Odeda Kataša na skoru 2:1, uz oba trijumfa na "domaćem" parketu (Asvel i Efes). 

Partizan je prema kladionicama večeras favorit sa kvotom 1.6, dok je koeficijent na tim iz Tel Aviva nešto veći od 2. 

Dvorana: Hala "Aleksandar Nikolić" (Pionir)

Grad: Beograd

Sudije: Karlos Peruđa (Španija), Josip Radojković (Hrvatska), Ig Tepenije (Francuska)

Makabi Tel Aviv: Sajben Li, Blat, Dibartolomeo, Majer, Hoard, Menco, Sorkin, Rajman, Rivero, Kohen, Rendolf, Gabrijel, Kaba

Trener: Oded Kataš

Partizan: Lundberg, Karlik Džons, Nilikina, Vašington, Nakić, Marinković, Braun, Pokuševski, Bonga, Dejvis, Tajrik Džons, Koprivica

Trener: Željko Obradović

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ UTAKMICE I PRVI BREJK PARTIZANA U EVROLIGI!

10. minut - KAKVA ROLA ALEKSEJA POKUŠEVSKOG! Odigrao je veći deo poslednjeg perioda i za to vreme odigrao vrhunsku odbranu. Podelio je i tri blokade! Novi poeni Brauna, sa linije penala, za plus 12 i tačku na utakmicu!

9. minut - Ponovo Braun postiže jako bitne  poene nakon asistencije Lundberga, Partizan je pred pobedom i ima plus 10!

8. minut - MA TAKO JE! Jako važni poeni Brauna, uz koje će dobiti i dodatno slobodno pbacanje. Partizan ima plus osam.

7. minut - Srećom ni Makabi ne pogađa svoje šuteve i to sve kažnjava trojkom Frenk Nilikina. KONAČNO! 

6. minut - Imao je Partizan priliku i da reši utakmicu, ali tri vezana napada nije uspeo da iskoristi i nije postigao koš uprkos dobroj odbrani i greškama rivala, iako je bio jako blizu koša. Definitivno je moglo i moralo bolje. 

4. minut - Nije bilo koša dva minuta, promašio je Dejvis dva puta šut za dva, ali je Partizan uspeo da se odbrani. Sušu prekida Braun kada je bio polovičan sa linije penala.

2. minut - IDE TROJKA LUNDBERGA! Raste prednost Partizana i crno-beli sada imaju plus šest. Poeni Makabija sa penala, a onda minijatura Karlika Džonsa i lagani poeni sjajnog pleja.

1. minut - Odlično otvaranje poslednjeg perioda i poeni Lundberga uz faul. Odlična odbrana Partizana, kontra i lagani poeni Brauna za plus pet.

TREĆA ČETVRTINA

Biće drame u poslednjem periodu, a što se tiče odnosa u skokovima Makabi i dalje dominira - 33:18

10. minut - Strpljiv napad Partizana za kraj perioda i poeni Dejvisa uz faul. Crno-beli imaju plus dva pred poslednji period.

9. minut - Odličan odgovor Makabija serijom 5:0, nju prekida Bonga novom trojkom, a crno-beli imaju pola koša prednosti. 

8. minut - Poenima Brendona Dejvisa crno-beli na plus tri.

7. minut - Mini serijom od 5:0 Makabi vraća prednost, ali Braun već u sledećem napadu, trojkom, vraća Partizan u vođstvo.

5. minut - Partizan ima problem sa skokovima, a Makabi ih je uhvatio gotovo duplo više. Odnos je, u ovom trenutku, krajnje neverovatan - 30:16.

4. minut - Otišao je Partizan na plus četiri poenima Nilikine, ali je usledila loša odbrana i Sorkin je pogodio otvorenu trojku.

3. minut - VODI PARTIZAN! Serija crno-belih traje, poeni Tajrika sa penala, pa dvojka Marinkovića. 

Informer

 

2. minut - Odličan Vanja, evo njegovog odličnog prodora i poena. Ide novi faul u napadu za Rivera, ponovo nad Tajrikom Džonsom i nova prilika da Partizan ponovo povede. 

1. minut - Poeni Rivera na startu drugog poluvremena, zasad ih ukupno ima 12, na drugoj strani ide trojka Nilikine, što je njegov peti poen.

Kraj prvog poluvremena!

Najefikasniji igrač Partizana jeste Isak Bonga sa 11 poena. Karlik je dodao sedam, a Tajrik Džons šest poena. Kod Makabija istakao se sjajni Levi Rendolf sa 17 poena. 

DRUGA ČETVRTINA:

10. minut - Loš napad Partizana iz tajm-auta i težak promašaj Lundberga. Na drugoj strani poeni za Sajbena Lija sa linije penala. Serija žutih 10:0.

8. minut - Usporio je Partizan, što je Makabi iskoristio i došao do izjednačenja. Došao je Makabi i do preokreta i vođstva, što tera Obradovića na novi tajm-aut.

6. minut - Traje serija crno-belih, nakon sjajne odbrane ide trojka Karlika Džonsa. Evo poena i za Makabi nakon dva minuta igre čime je prekinuta serija Partizana. 

5. minut - Ide trojka Bonge, kontra Partizana i laki poeni Sterlinga Brauna za plus tri crno-belih. Tajm-aut Kataš!

Informer

 

3. minut - Dosta sporije se igra u drugoj četvrtini, dosta čvršće, a to je prijalo Karliku Džonsu koji je vezao četiri poena. Na drugoj strani, Rendolf već ima 17 poena na svom kontu. 

2. minut - Otvara Nilikna drugi period košem za dva poena, na šta je Makabi odgovorio serijom 4:0.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Rendolf za dva, pa trojka Ludberga za vođstvo crno-belih! Odličan završetak četvrtine crno-belih, pa se na prvu pauzu odlazi sa pola koša prednosti Partizana.

8. minut - Prilazi Partizan na minus dva nakon poena Tajrika Džonsa, a onda novi faul u napadu Rivera. Prvi poeni i za Lundberga za rezultatski egal.

Informer

 

7. minut - Ušao je i Pokuševski na teren i odmah se upisao lakim poenima za dva. Sjajna odbrana crno-belih u sledećem napadu, prvo blokada Pokuševskog i zatim faul Rivera u napadu nad Tajrikom Džonsom.

6. minut - Prekida Bonga trojkom seriju Makabija od 9:0. Bolja odbrana Partizana u nastavku i prvi poeni za Tajrika Džonsa, čime "crno-beli" prilaze na minus četiri.

5. minut - Mini serija "Ponosa Izraela" od 6:0 za maksimalnih plus šest žutih. Loš napad Partizana i koraci Sterlinga Brauna, nakon kog gledamo prvi tajm-aut na utakmici (televizijski).

4. minut - Izuzetno se igra brzo na startu meča. Nova trojka Makabija preko Rendolfa, da bi Bonga na drugoj strani uzvratio istom merom. 

Informer

 

3. minut - Braun nastavlja gde je stao protiv Bajerna, evo njegove trojke.

2. minut - Evo prvih poena Makabija, trojka Rendolfa. Igra se vrlo brzo u ovim trenucima. Novi poeni na jednoj strani za Dejvisa i Bongu, na drugoj Sorkin i Hoard,

1. minut - Počela je utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" poenima Brendona Dejvis za dva. Dobra odbrana "crno-belih" i novi pokušaj Dejvis za dva, ovaj put nije bio precizan.

PRE MEČA

20.03 - Startnih 11 Partizana: Lundberg, Marinković, Braun, Bonga, Dejvis

20.00 - Utakmici prisustvuje i proslavljeni srpski košarkaš, kao i legenda Partizana, Vlade Divac.

Informer

 

19.52 - Igrači Partizana istrčali su na teren "Pionira" i dobili ovacije svojih malobrojnih pristalica. 

19.45 - Imaće i "crno-beli" podršku oko 80 navijača.

Informer

 

19.40 - Ovako izgleda deo hale "Aleksandar Nikolić" gde će biti smešteni navijači izraelskog kluba. 

Informer

 

19.35 - Direktan prenos meča obezbeđen je na kanalu Sport klub 1.

19.20 - Na drugoj strani, trener crno-belih i dalje ne može da računa na Ajzeu Majka, koji je ne toliko davno tek krenuo da trenira sa ekipom. 

19.15 - Oded Kataš večeras neće moći da računa na Litvanca Jokubaitisa, koji se povredio na utakmici domaćeg šampionata. Ipak, timu se priključio Sajben Li koji je već u debitantskom nastupu u Evroligi pokazao veliki kvalitet i definitivno će biti velika pretnja po Partizan.

19.05 - Željko Obradović je prelomio i doneo odluku oko nastupa Dvejna Vašingtona. 

19.00 - Dobrodošli na tekstualni lajv prenos utakmice 4. kola Evrolige između Makabija i Partizana