17.10.2024.

22:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Da li je ovo realno? Odnos slobodnih bacanja Partizana i Makabija će vas frapirati (FOTO)

Partizan je tokom čitavog susreta igrao dobru košarku, ali je otpor Makabija slomio tek u poslednjoj četvrtini, kada su izabranici Željka Obradovića pogađali kada je bilo najpotrebnije.

Utakmica bi verovatno mnogo ranije bila rešena da sudijski kriterijum nije bio neshvatljivo na strani Makabija. Dovoljno je samo pogledati odnos slobodnih bacanja. Makabi je izveo čak 32 penala (25 pogodili), naspram 13 Partizana (pogodili deset).

Utakmicu su sudiji Karlos Peruđa, Josip Radojković i Hju Tepenije i objektivno gledano, nisu položili ispit.

Informer

Odnos slobodnih bacanja na meču Makabi - Partizan

Neverovatno je da su maltene svaki kontakt svirali prekršaj u korist Makabija, dok su nominalni domaćini pošteno izubijali Partizanove centre pod košem, a za to nisu bili adekvatno sankcionisani.

Partizan je, na sreću po "grobare", uspeo da slomi otpor Makabija i da dođe do skora od dve pobede i dva poraza u uvodna četiri kola Evrolige. Prethodno, ekipa srpskog i regionalnog vicešampiona izgubila je od Baskonije i Real Madrida, a kod kuće je pobedila minhenski Bajern.

Partizan su na večerašnjem susretu do pobede predvodili Sterling Braun sa 20 i Isak Bonga sa 14 poena, 12 je dodao Frenk Nilikina, a 11 Karlik Džons i Ife Lundberg.