18.10.2024.

08:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Bizarna statistika Pokuševskog! Ono što je Srbin uradio retko se viđa u Evropi! (VIDEO)

Jedan od igrača koji je privukao pažnju na ovom meču bio je Aleksej Pokuševski, srpski košarkaš koji je na terenu proveo 13 minuta. Iako je postigao samo dva poena, Pokuševski je upisao tri skoka, dve asistencije i impresivne tri blokade.

Upravo ove blokade stavile su ga u centar pažnje, jer je postigao neuobičajenu statistiku - nakon četiri odigrana kola, Pokuševski ima više blokada nego poena.

Informer

Aleksej Pokuševski

Naime, Pokuševski je u četiri meča Evrolige postigao ukupno tri poena, dok je zabeležio četiri blokade, što je retkost u evropskoj košarci. Ipak, Pokuševski ima taj luksuz da igra pored veoma raspoloženih strelaca, jer je protiv Makabija čak pet igrača Partizana bilo dvocifreno.

Sterling Braun je predvodio crno-bele sa 20 poena, dok su Ajzak Bonga, Frenk Nilikina, Karlik Džons i Ife Lundberg dali značajan doprinos sa 14, 12, i po 11 poena.

Partizanov povratak u formu u Evroligi može se smatrati dobrim znakom za nastavak sezone, a Pokuševski, iako skromnog učinka u poenima, pokazuje svoj uticaj na igru na druge načine.