20.10.2024.

16:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

Ne vređajte predsednika! Evroliga uputila upozorenje Partizanu!

Čelnici elitnog takmičenja zamerili su navijačima crno-belih uvrede na račun bivšeg košarkaša Jama Madara i predsednika Aleksandra Vučića.

Oni su na Humsku poslali dopis u kojem traže od uprave "parnog valjka" određene korake u cilju sprečavanja sličnih incidenata u budućnosti. 

Informer

Pismo upućeno Partizanu

"Dobili smo informacije iz izveštaja delegata i sa video snimaka utakmice Partizan - Bajern odigrane u vašoj areni, da je došlo do kršenja pravila Evrolige. Navijački uvredljivi povici prema Jamu Madaru i prema predsedniku Srbije. Ljubazno vas molimo da nas obavestite koje korake ćete preduzeti kako biste ispravili gore pomenute probleme i napominjemo da moraju biti rešeni do vaše sledeće utakmice", glasi pismo koje je potpisao Rok Bizjak, jedan od organizatora Evrolige.

Podsećamo, Madar nije ostao u najboljem sećanju "grobara" zbog odluke da napusti klub koji ga je vinuo u košarkaške visine, a navijači su takav potez shvatili kao izdaju.

Izraelac je napustio crno-bele leta 2023. i potpisao za Fenerbahče. Tim potezom nije mnogo učinio za svoju karijeru, baš naprotiv.

Zbog manjka prostora u Istanbulu, ove sezone je otišao put Minhena i obukao dres Bajerna, ali mu ni tamo ne "cvetaju ruže". Sve je izvesniji potpis za neki tim u Evrokupu, a kao glavni kandidat ističe se Hapoel iz Tel Aviva.