20.10.2024.

18:25

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Sport

Kraj: Partizan savladao Zadar!

ZADAR - PARTIZAN  71:75 (19:20, 12:22, 27:12, 13:21)

Grad: Zadar
Hala: Dvorana Krešimir Ćosić
Sudije: Milan Nedović, Miloš Koljenšić, Dragan Porobić

ZADAR: Mihailović, Vol, Klarica, Gegić, Proleta, Žganec, Mazalin, Dundović, Ramljak, Gilbert, Torbarina
Trener: Danijel Jusup

PARTIZAN: K. Džons, Nilikina, Vašington, Koprivica, Nakić, Marinković, Pokuševski, Braun, Bonga, Lakić, Majk, T. Džons
Trener: Željko Obradović. 

UŽIVO 

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Sterling Braun zakucava i potvrđuje pobedu Partizana - 71:75!

40. minut - Mnogo sreće za Partizan! Lovro Mazalin promašio je dva slobodna bacanja, ostaje 71:73! Tajm-aut za Obradovića...

40. minut - Obostrana tehnička, našli su se Džons i Žganec u klinču... Usledio je promašaj Nilikine, Zadar ima napad za pobedu! 

40. minut - Ne koriste crno-beli dva napada da reše pitanje pobednika, kažnjava to Vladimir Mihailović koji ide na liniju penala nakon faula Bonge. Precizan je iskusni plej - 71:73! 41 sekunda do kraja meča...

39. minut - Odbranio se Partizan! Do kraja je ostalo nešto više od 60 sekundi! 

Informer

 

38. minut - DŽOOOOOOONS! Našao je reprezentativac Južnog Sudana put do koša i lagano poentira, Partizan ponovo vodi! Usledila je dobra odbrana crno-belih, a potom i trojka sa Karlika Džonsa - 69:73!

37. minut - Neizvesna završnica, sada je svaki detalj bitan. Uspeva Zadar da se odbrani i na drugoj strani poenitra preko Amara Gegića - 69:70!

37. minut - Već 27 poena ima Vladimir Mihailović, Zadar zahvaljujući njemu ostaje u igri za preokret - 67:68!

36. minut - Bitne poene postiže i Karlik Džons pod košem, Partizan stiče nešto "veću" prednost! Na drugoj strani Mihailović uspeva da iznudi dva penala i preizan je - 63:66!

35. minut - BONGAAAAAA! U životnoj formi je Nemac, još jedna trojka i odbijen je novi nalet Zadrana - 61:64!

34. minut - Nova trojka za domaćina, sada je precizan bio Karlo Žganec - 61:61!

33. minut - Uspeva Partizan da uspori brze tranzicije Zadra i preko Karlika Džonsa povećava svoju prednost  - 58:61!

Informer

 

32. minut - BONGAAAAA! Nova trojka za nemačkog košarkaša, Partizan ponovo vodi - 58:59!

31. minut - Nastavlja Balša Koprivica da dominira pod obručima u dvorani "Krešimir Ćosić", sigurno zakucavanje za povremenog reprezentativca Srbije - 58:59!

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Ramljak stavlja tačku na treću četvrtinu! Zadar je došao do preokreta i treću deonicu dobio sa 27:12! 

30. minut - Izuzetno bitni poeni Bonge sa linije penala! Nemac je u ovim momentima jedini sposoban da prekine nalet Zadrana - 56:54! 

29. minut - Nemaju crno-beli rešenje za Mihailovića, nova trojka za crnogorskog reprezentativca. Na drugoj strani, uz mnogo sreće, uspeva da poentira Nakić - 56:52!

Informer

 

28. minut - BONGAAAAAAAA! Trojka za nemačkog internacionalca, odgovara Mihailović, sada već neko vreme traje rezultatska klackalica - 51:50!

27. minut - Raspucan je Vladimir Mihailović, već 18 poena za Crnogorca i nova trojka! Zadar ponovo vodi - 49:47!

26. minut - Prekida seriju Zadra poenima u kontri Frenk Nilikina, svemu je prethodila dobra blokada Balše Koprivice - 46:47!

25. minut - Zadar vodi... Preokret domaćina, sada je pogodio Amar Gegić sa poludistance - 46:45! Sledi novi promašaj crno-belih, ali na promašaj Marinkovića odgovara istom merom Mazalin... 

24. minut - Smušeno deluje Partizan na startu drugog poluvremena, mora Obradović da reaguje tajm-autom! Nastavlja se serija, sada je 9:0 nakon novih poena Mihailovića i Lovra Mazalina. Imaće Hrvat i dodatno slobodno bacanje budući da ga je faulirao Ajzea Majk - 43:45!

24. minut - Traje nalet Zadra, sada domaćin vezuje četiri poena preko Mihailovića i Karla Žganeca - 39:45!

23. minut - Precizan je Lovro Mazalin sa linije penala, Partizan još uvek ima dvocifrenu prednost - 35:45!

22. minut - Evo ga i prvi poen za Majka, odmah cepa mrežicu Amerikanac - 33:45!

21. minut - Prve minute za crno-bele upisuje Ajzea Majk! Smušen start Partizana u drugom poluvremenu, sam je pod košem ostao Gegić i lagano pogodio - 33:45!

Informer

DRUGA ČETVRTINA

20. minut -  Nova dva penala za crno-bele, sada je fauliran Sterling Braun! Polovičan je Amerikanac, raste prednost Partizana u završnici prvog poluuvremena - 31:42! Gotova je druga četvrtina...

19. minut - Silno je motivisan Koprivica! Novi ofanzivni skok i novi poeni pod košem - 31:41! Sada tajm-aut traži Danijel Jusup... 

19. minut - Razgoropadio se Balša Koprivica, uhvatio je ofanzivni skok i poentirao uz faul. Pogađa centar crno-belih i dodatni penal - 31:39! Na drugoj strani izgubljena lopta za Zadrane.

18. minut - Nova trojka za Zadar, precizan je Klarica - 31:36!

18. minut - Vrlo bitni poeni za Karlika Džonsa! Reprezentativac Južnog Sudana pogađa uz faul Klarice, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje - 28:36!

17. minut - Vladimir Mihailović je najveća nedomica za odbranu Partizana. Crnogorski internacionalac vezuje četiri poena, već ih ima 11 i tera Obradovića da zatraži tajm-aut - 28:33!

Informer

 

17. minut - Ušli su crno-beli u seriju ofanzivnih grešaka, no, na svu sreću Proleta je faulirao Koprivicu u lošem momentu. Siguran je centar Partizana sa linije penala - 24:33!

16. minut - Dva penala nije realizovao Pokuševski, ali dobrom odbranom Partizan tera rivala na grešku. Imaće crno-beli novu šansu da se vrate na dvocifrenu prednost. 

15. minut - Katastrofalan pokušaj Alekseja Pokuševskog koji je bacio "air ball" na koš Zadra. Kažnjava to preko Klarice domaćin i novom trojkom smanjuje prednost crno-belih - 24:31!

14. minut - Promašaj Ramljaka otvara kontru za Partizan, ne pogađa Nakić, ali nakon ofanzivnog skoka poravlja to Balša Koprivica - 21:31!

13. minut - Livadu za Vanju Marinkovića je napravio Balša Koprivica, koristi to kapiten crno-belih i lagano polaže loptu u koš. Mora tajm-autom da reaguje Danijel Jusup - 21:29!

13. minut - Nakon pet vezanih promašaja Partizan uspeva da pogodi za tri poena. Precizan je bio Isak Bonga, a na drugoj strani dobra defanzivna rola Balše Koprivice - 21:27!

Informer

 

12. minut - Šteta... Ne koriste crno-beli dobru odbranu Nakića, ostao je Vanja Marinković sam na šutu za tri poena, ali nije bio precizan. Kažnjava promašaj kapitena Karlo Žganec - 21:24!

11. minut - Dobro otvaranje druge deonice za Partizan! Prvo je precizan bio Karlik Džons, a potom mrežicu cepa i Mario Nakić - 19:24!

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Precizan je sa poludistance Isak Bonga, a istom merom uzvraća i Bred Gilbert na drugoj - 19:20! Gotova je prva četvrtina...

10. minut - Polovičan učinak Vladimira Mihailovića sa linije penala, crno-beli uoči finiša prve deonice imaju pola koša prednosti - 17:18!

9. minut - Kontra crno-belih preko Vanje Marinkovića. Blokirao je kapitena Partizana Karlo Žganec, sudije su pregledale snimak i zaključile da se radi o silaznoj putanji - 16:18!

9. minut - Pokušao je Frenk Nilikina da odbije nalet Zadra, ali beleži prvi promašaj u dvorani "Krešimir Ćosić". Povukao je Amar Gegić kontru domaćih i uspeo da iznudi dva slobodna bacanja. Precizan je povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, nerešeno je - 16:16!

Informer

 

8. minut - Nova greška crno-belih, sada je duplu napravio Tajrik Džons u nameri da ostvari što bolju poziciju protiv Karla Žganeca. Odmah menja Obradović, na terenu su Kris Džons i Vanja Marinković. 

7. minut - Evo ih znaci života Zadra! Vladimir Mihailović pogađa još jednu trojku večeras, vraća se domaćin na samo posed zaostatka - 14:16!

6. minut - Loše je Partizan izašao iz tajm-auta, koristi to Ramljak i pogađa pod košem, a potom grešku u koracima pravi Sterling Braun - 11:16!

6. minut - Faul u napadu pravi Isak Bonga, ali se iskupio Nemac na drugoj strani i sa Lakićem otvorio kontru za Nilikinu koji je ponovo precizan - 9:16! Vreme je za prvi tajm-aut... 

5. minut - Greška Karla Žganeca koju koristi Frenk Nilikina i pogađa uz faul. Koristi Francuz i dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani dobar potez Amara Gegića - 9:14!

5. minut - Prekida Tajler Vol nalet crno-belih, nisu dobro komunicirali košarkaši Partizana, koristi to Amerikanac i polaže loptu u koš - 7:11!

4. minut - Traje serija Partizana na krilima dobre odbrane. Sada je obruč uspešno zaštitio Tajrik Džons, a potom se u kontri nagradio lakim poenima pod košem - 5:11!

4. minut - Uspeva Sterling Braun da iznudi faul Lovra Mazalina pri šutu i imaće tri slobodna bacanja. Siguran je Amerikanac sa linije penala - 5:9!

Informer

 

3. minut - Nastavlja se šuterska rapsodija Partizana! Trojku pogađa Sterling Braun, crno-beli su najbolja šuterska ekipa i u ABA ligi i u Evroligi - 5:6!

2. minut - Dva ofanzivna skoka za Zadar, kažnjava to Vladimir Mihailović i pogađa trojku za svoj tim. Usledila je greška Sterlinga Brauna i laki poeni za Lovru Mazalina u kontri - 5:3!

1. minut - Odličan protok lopte za crno-bele, sam je u uglu ostao Frenk Nilikina i odmah trojka za Partizan, asistenciju pišemo Isaku Bongi - 3:0! 

1. minut - Utakmica je počela! Prvi posed za Zadar, odmah sa poludistance pokušava Amar Gegić, ali blokira ga Isak Bonga - 0:0. 

PRE MEČA

18:54 - Željko Obradović odlučio se za sledeći tim: K. Džons, Nilikina, Vašington, Koprivica, Nakić, Marinković, Pokuševski, Braun, Bonga, Lakić, Majk, T. Džons. 

18:47 - Nakon četiri odigrane utakmice Partizan je lider ABA lige sa isto toliko pobeda i deli prvo mesto, dok je Zadar 15. sa svega jednim trijumfom na startu nove sezone. 

Informer

 

18:45 - ABA liga je za današnji duel u dvorani "Krešimir Ćosić" delegirala iskusan sudijski trojac na čelu sa Milanom Nedovićem. Tu su još Miloš Koljenšić i Dragan Porobić. 

18:41 - Svestan opasnosti koja vreba od košarkaša Zadra, trener Željko Obradović pozvao je svoje izabranike na oprez.

"Imajući u vidu iskustvo od prošle godine kako smo igrali, moramo da budemo svesni da utakmica sigurno neće biti laka. Moramo da nastavimo da radimo svih 40 minuta i da igramo na nivou kako smo to radili u poslednjoj utakmici, uz veliko poštovanje za Zadar", rekao je Obradović u najavi utakmice. 

18:37 - Prošle sezone je Partizan nakon duplog kola u Evroligi umeo da se "oklizne" u regionalnom šampionatu. Zadar je jedna od ekipa koja je crno-belima uspela da uzme skalp pošto su pred svojim navijačima krajem 2023. godine slavili. 

18:33 - Crno-beli su put Zadra krenuli nakon veoma uspešne radne nedelje. Četa Željka Obradovića je upisala dve pobede u Evroligi pošto su u Beogradskoj areni bili bolji od Bajerna, a potom u dvorani "Aleksandar Nikolić" od Makavi Tel Aviva. 

18:25 - Dobro došli na lajv prenos utakmice petog kola ABA lige između Zadra i Partizana. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!