20.10.2024.

20:54

Foto: abaliga.com

Sport

Partizan iščupao pobedu! Zadar umalo da šokira crno-bele, koji su imali +12! (FOTO)

Crno-beli su sjajno otvorili meč trojkama Nilikine i Brauna, da bi veoma brzo uspeli da stignu do solidne prednosti za početak meča - 5:11.

Ipak, domaći nisu izašli na parket sa belom zastavom i znali su kako da iskoriste, pa su pre svega na leđima Vladimira Mihailovića uspeli da se spuste na svega dva poena zaostatka.

Informer

KK Zadar - KK Partizan

Do kraja prve deonice viđena je jedna ujednačena borba srpskog i hrvatskog velikana, te su gosti iz Beograda na prvu pauzu otišli sa pola koša prednosti - 19:20.

Još jednom Partizan na odličan način otvara četvrtinu, Karlik Džons i Mario Nakić su uspeli da vrate ekipu na +5 već u prvih par minuta drugog perioda igre.

Nastavile su se greške Zadrana i u nastavku, te je četa Željka Obradovića uspela ekspresno da dođe do dvocifrene prednosti, koju je uspešno uspela da zadrži do kraja poluvremena.

Informer

KK Zadar - KK Partizan

I pored korektnog otvaranja treće četvrtine Partizan je polako, ali sigurno ispuštao vođstvo koje je u jednom momentu bilo i +12.

Mihailović i Mazalin su napravili seriju od 9:0 i odjednom je prednost viceprvaka ABA lige bila istopljena i uneta je dodatna drama u ovaj meč kada to niko nije očekivao.

Zadar je uspeo čak i da povede u završnici treće deonice susreta, a opet je sjajni Mihailovića bio na visini zadataka u ovom neverovatnom preokretu hrvatske ekipe.

Informer

KK Zadar - KK Partizan

Na startu četvrte četvrtine konačno je uspela da se poveže ekipa crno-belih, prvo je Bonga pogodio trojku, a onda je do košta stigao i Karlik Džons te je srpski tim poveo ponovo na meču.

Do kraja susreta Partizan je znao kako da sačuva stečenu prednost, te je uprkos drami uspeo da upiše novu pobedu u regionalnom takmičenju.