20.10.2024.

22:33

Foto: Starsportphoto©

Sport

Ljajić u Humsku vraća još jednu legendu Partizana! Vermezović novi direktor omladinske škole!?

Nakon višemesečnog nezadovoljstva povodom rada uprave, navijači Partizana od sutra će imati mnogo razloga za zadovoljstvo. Očekuje se da nakon Skupštine kluba bude izabrano, za početak, radno telo koje će rukovoditi beogradskim velikanom, a kroz koji mesec i kompletno novu upravu. 

Višegodišnji čelnici kluba - Milorad Vučelić i Miloš Vazura, sutra napuštaju kormilo Partizana, a na njihovo mesto trebao bi da dođe Rasim Ljajić. Navodno, novi predsednik ima želju da u rad kluba uključi legende crno-belih poput Predraga Mijatovića, Ljubiše Tumbakovića, Danka Lazovića, Marka Vjetrovića… No, tu nije kraj spiska. 

Mesec dana prošlo je od kako je sportski direktor Ivica Iliev smenio direktora omladinske škole - Vanju Radinovića. Crno-beli od tada pažljivo biraju njegovog naslednika, a sve su prilike da je izbor pao na još jedno veliko ime Partizana - Vladimira Vermezovića. 

Legendarni defanzivac ponikao je u omladinskoj školi Partizana odakle je 1981. godine otišao u prvi tim i narednih sedam godina gradio svoje ime u crno-belom dresu. Nakon bogate karijere vratio se u Humsku gde je pekao trenerski zanat. 

U dva navrata je Vladimir Vermezović predvodio Partizan kao trener, od 2004. do 2005. godine, a potom od 2012. do 2013. U međuvremenu predvodio je Spartak Trnavu, Kajzer Čifse, Orlando Pajratse, podgoričku budućnost, Hatu i Muru. 

Navodno, novi čelnici Partizana spremni su da i u radnu grupu donesu svežu krv. Uveliko traju pregovori sa proslavljenom srpskom menadžerkom - Milko Forcan, inače bivšom potpredsednicom jedne od najvećih kompanija u Srbiji "Delta holdinga".