21.10.2024.

10:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Dan D za Partizan! "Grobari" su ovo čekali 9 godina

Fudbalski klub Partizan u 15 časova će na sportskom centru "Teleoptik" održati vanrednu izbornu Skupštinu, na kojoj će dužnosti biti razrešeni Milorad Vučelić i Miloš Vazura. Novi prvi čovek kluba biće Rasim Ljajić, koji će organizovati privremeni organ kojim će rukovoditi Partizanom.

Očekuje se da se osim Ljajića u klub vrate i legende, pre svih Predrag Mijatović i Danko Lazović, koji će biti kooptirani u privremeni organ koji će rukovoditi klubom u narednim mesecima.

Ono što su "grobari" sanjali maltene devet godina, danas će se i ostvariti. Vučelić i Vazura ostaće upamćeni kao čelnici jedne od najlošijih i najneuspešnijih uprava u istoriji kluba iz Humske. Partizan je pod njihovim vođstvom osvojio svega dve titule šampiona države, a trofej u klupske prostorije nije ušao još od 2019. godine, kada je osvojen Kup.

Informer

Navijači su u prethodnim godinama maltene na svakoj utakmici terali upravu, a kap koja je prelila čašu bio je nedavni debakl u 174. večitom derbiju protiv Crvene zvezde. Šampion Srbije slavio je u Humskoj sa čak 4:0 i tako produbio krizu.

Ostaje da se vidi ko će još uz Ljajića ući u Partizan. Za početak, biće izabrano radno telo koje će rukovoditi klubom, a spominje se povratak Ljubiše Tumbakovića, kao i legendarnog trenera Vladimira Vermezovića, koji će preuzeti brigu o omladinskoj školi.