26.10.2024.

11:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Oglasio se Zahović! Legenda Partizana o spekulacijama da će se vratiti u Humsku!

Fudbalski klub Partizan doživeo je velike promene proteklih dana – Rasim Ljajić, političar i predsednik Radne grupe, preuzeo je vođenje crno-belih, dok su bivši fudbaleri Danko Lazović i Predrag Mijatović postali ključne figure u sportskom sektoru kluba.

Nova struktura zamenila je dugogodišnji tandem Milorad Vučelić - Miloš Vazura, dok je sportski direktor Ivica Iliev, po predlogu Mijatovića, smenjen posle samo mesec i po dana na toj funkciji. Ista sudbina u međuvremenu zadesila je Ivicu Kralja, koji je bio zamenik sportskog direktora.

Informer

Ivica Kralj

Spekulacije o mogućem dolasku Zlatka Zahovića na poziciju sportskog direktora dodatno su uzburkale javnost, iako slovenački fudbaler za medije skromno poručuje da mu je "čast što se pominje kao kandidat."

Ipak, poslednja oglašavanja iz Humske navode da će Mijatović i Lazović u narednim mesecima biti odgovorni za sportski deo, bez namere da odmah popunjavaju upražnjeno mesto sportskog direktora.

Zahović, rođen u Mariboru, ima bogatu fudbalsku karijeru koja je započela upravo u Partizanu, gde je proveo četiri sezone pre odlaska u inostranstvo. Nakon uspešnih godina u Vitoriji Gimaraeš, Portu, Olimpijakosu, Valensiji i Benfiki, Zahović je stekao status jednog od najboljih slovenskih fudbalera, sa 80 nastupa i 35 golova za reprezentaciju Slovenije.

Informer

Zlatko Zahović

Partizan će danas igrati na svom stadionu protiv Čukaričkog od 15.55, a očekuje se povratak "grobara" na južnu tribinu.