26.10.2024.

18:00

Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Sport

(KRAJ) Partizan deklasirao Krku!

Crno-beli u ovaj susret ulaze nakon nesrećno izgubljenog meča u okviru 5. runde Evrolige od Virtusa iz Bolonje (69:70), koji je teško pao svima.

Kada je reč o regionalnom takmičenju Partizan je trenutno jedina neporažena ekipa sa skorom 5-0, pošto je na prethodnim mečevima bio bolji od Zadra, Studentskog centra, Cibone, Spartaka iz Subotice i čačanskog Borca.

PARTIZAN - KRKA 96:63 (18:16, 23:12, 29:20, 26:15)

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Luka Kardum (Hrvatska), Gordan Terlević (Hrvatska), Krešimir Katić (Hrvatska)

PARTIZAN: Dejvis, Lundberg, Nilikina, Vošington, Koprivica, Nakić, Bošnjaković, Marinković, Pokuševski, Braun, Lakić, Majk.

Trener: Željko Obradović

KRKA: Mirtič, Bačvić, Garsija, Persons, Plut, Jurković, Špan, Cerkvenik, Skins, Smrekar, Klobučar, Čebašek.

Trener: Dejan Jakara

UŽIVO

IV ČETVRTINA

Tokom poslednjeg kvartala se igralo u laganom ritmu. Partizan je, pošto je rešio pitanje pobednika, publici priredio nekoliko izuzetno atraktivnih poteza, a posebno je oduševio mladi Mitar Bošnjaković, koji je pokazao zbog čega važi za velikog talenta.

III ČETVRTINA

Gde je Partizan stao u prvom poluvremenu, tu je nastavio u trećoj četvrtini. Dvejn Vošington je "zapalio mrežice", skoro ništa nije mogao da promaši, a Krka na to, naravno, nije imala odgovor.

Informer

 

Kako je vreme odmicalo, tako je postajalo sve jasnije da će crno-beli rutinski ostvariti pobedu. Prosto, vrlo lako su probijali odbranu protivnika i radili su maltene šta su hteli, što je dovelo do toga da steknu i 22 poena prednosti, a upravo se sa ovom razlikom i ušlo u poslednji kvartal - 70:48.

II ČETVRTINA 

Tokom druge četvrtine je uglavnom igrala inostrana petorka Partizana, koja je u vrlo kratkom vremenskom periodu svome timu obezbedila prvu prednost dvocifrenom razlikom.

Kako su crno-beli dostigli nešto komotnije vođstvo, to kao da je bio signal za trenera Željka Obradovića da na parket pošalje mlade snage, na čelu sa tinejdžerom Mitrom Bošnjakovićem.

Zanimljivo, upravo je potonji košarkaš dao trojku sa zvukom sirene za kraj prvog poluvremena, čime je domaćima doneo najubedljivijih plus 13!

I ČETVRTINA

Partizan je meč započeo poprilično sporo, pre svega defanzivno, pošto je dozvolio protivniku da stekne prednost zahvaljujući pogođenim trojkama. U ovom segmentu je briljirao Jakob Čebašek, koji je tri puta pogodio iz isto toliko pokušaja.

Sa druge strane je pomalo forsirao povratnik u redove crno-belih, Dvejn Vošington, uz napomenu da je bio poprilično efikasan. 

Informer

 

Ipak, kako je vreme odmicalo, kvalitet domaćih je sve više isplivavao na površinu, da bi na kraju oni na prvi mali odmor otišli sa prednošću od dva poena razlike - 18:16.

PRE MEČA:

18.20 - Na prethodnih 27 susreta dva kluba Partizan je bio mnogo ubedljiviji, te je slavio čak na 22 meča, dok su Slovenci u pet navrata uspeli da nanesu poraz crno-belima.

18.10 - Željko Obradović je veoma kratko najavio da će njegov tim pokušati da odigra dobru utakmicu.

18.00 - Dobrodošli na tekstualni prenos utakmice Partizan - Krka.