27.10.2024.

13:15

Foto: FK Partizan/ATA images

Sport

Moj kum Peđa će spasiti Partizan! Tomašević otkrio kako se zbližio sa Mijatom!

Partizan je posle preokreta u subotu savladao Čukarički sa 3:1 (0:1) i tako na najbolji način iskoristio pozitivan momentum u kome se nalazi zbog promene rukovodstva kluba.

Na stadionu "JNA" se pojavio veliki broj poznatih sportskih radnika, uglavnom bivših članova crno-belih. Među njima je bio i Dejan Tomašević, koji nije želeo da propusti "premijeru" svog kuma, Predraga Mijatovića.

Kako bi prokomentarisao dešavanja oko Partizana, Informer je kontaktirao nekadašnjeg košarkaša, koji je za početak razgovora izneo utiske sa čuvenog zdanja na Topčideru:

- Pre svega je mogla da se vidi jedna pozitivna energija i na stadionu i oko stadiona. Bilo je više gledalaca nego ukupno poslednjih par godina. Pre svega, za mene najveći utisak je da se nešto pozitivno dešava, da je predsednik Rasim Ljajić i ekipa ljudi predvođena Predragom Mijatovićem već sada uspela da donese boljitak, što se momentalno odrazilo na terenu.

Informer

 

Na pitanje kako komentariše dolazak Mijatovića u Partizan, Tomašević je odgovorio:

- Znam da to dugo "kuva", mi smo bliski i pričamo o svemu. Znam da u njemu postoji nekakva želja da se na neki način revanšira Partizanu i da ga pogađa ovo što se klubu sve izdešavalo. Kad god bi bio u Beogradu, dobar deo vremena bi posvetio razgovoru sa ljudima bliskim klubu, kako bi bio upućen u dešavanja.

Naš sagovornik je potom istakao koliko znači povratak njegovog kuma u Humsku i čime može da doprinese:

- Čestitam Ostoji Mijailoviću, koji je uspeo da dođe kod Peđe i na utakmicu. To je jedna od najpozitivnijih stvari koje su se desile u srpskom fudbalu. Nama fale ovakvi ljudi, pre svega sportski radnici, koji su jako bitni za pravljenje strategija u sportskim organizacijama. Peđa je neko ko ima izuzetan renome, kvalitet, iskustvo i znanje, radeći u Real Madridu i drugim institucijama. Njegovi kontakti i poznantstva će doći do izražaja pre ili kasnije, a već sada može da se kaže da Partizan njegovim dolaskom nije isti klub u odnosu na ono pre. I neće ni biti.

Informer

 

Kako je rekao, Tomašević i Mijatović su kumovi postali u Valensiji, gde je on nastupao za Pamesu, a Peđa za Levante. Dakle, u sezoni 2002/03:

- Živeći zajedno u Valensiji smo se zbližili. Ja sam igrao tri godine, a on je živeo tamo dok je igrao u Levanteu, a Peđa i njegova porodica su ostali tamo da žive. Neko naše prijateljstvo je krunisano i rođenjem mog najmlađeg sina Matije, kojeg je Peđa krstio. To vreme iz Valensije se ne zaboravlja.

Za kraj je imao poruku za čelne ljude iz redova večitih rivala:

- Samo strpljenja, samo komunikacija! Drago mi je da je imao sastanak sa Zvezdanom Terzićem, verujem da će to puno pomoći da se otople odnosi ova dva kluba. Nama je zbog zdravlja našeg sporta bitno da ova dva najveća kluba imaju bolju relaciju. Bez jake Zvezde nema jakog Partizana i obrnuto i sa njihovim dobrim odnosima ćemo imati mnogo jači sport - zaključio je Dejan Tomašević razgovor za Informer.

Dejan Tomašević je profesionalnu košarkašku karijeru započeo 1990. godine u Crvenoj zvezdi, da bi pet sezona kasnije prešao u Partizan. Usledili su angažmani u podgoričkoj Budućnosti, Panatinaikosu, TAU Keramici, Pamesi, ponovo u Panatinaikosu, a onda u PAOK-u.