27.10.2024.

15:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Vošington preuzima kormilo! Partizanov Amerikanac spreman da zameni Džonsa!

Trener Željko Obradović okupio je ekipu nakon meča sa Krkom, upitavši gde je Vošington, na šta mu je stigao odgovor da je još sa navijačima. Američki bek, koji se nakon povratka iz Amerike i kratkog angažmana u Šarlotu ponovo obreo u crno-belom dresu, pokazao je kako se spremno vraća u formu.

Vošington je iskoristio svoju priliku nakon povrede Karlika Džonsa, ostvarivši 16 poena za 20 minuta igre protiv Krke, sa preciznim šutevima i dvema pogođenim trojkama.

- Uzbuđen sam, baš - izjavio je za "Mozzart Sport" dok su ga navijači okupljali tražeći autograme i suvenire, a onda je dobio pitanje da li je zadovoljan što je konačno zaigrao:

Informer

Dvejn Vošington

Naravno bilo je dobro. Karlik je trenutno povređen i moramo da imamo mentalitet da svako bude spreman da iskoristi svoju šansu

Uprkos tome što je Krka tim nižeg kalibra, ovaj nastup daje obećavajuću uvertiru za narednu utakmicu protiv Monaka u Evroligi.

- Fantastična ekipa. Evroliga je vrhunsko takmičenje, konkurencija je žestoka, ali mi imamo naše mesto u njemu. Verujem u ove momke. Svi pokazuju veliku želju za nadmetanjem. Videli ste svi mladog Mitra kako je igrao, pokazao se. To me čini srećnim jer smo svi zajedno u ovome. Mislim da možemo da pobedimo svakoga kada igrao kao tim. To mora da nam bude glavna snaga, čak i kada nekoga nema kao što je to slučaj sa Karlikom, idemo napred sa ciljem da pobedimo. Tako ćemo razmišljati i za Monako - izjavio je Vošington, dodajući da se Partizan kao tim može suprotstaviti bilo kome ako igraju kao jedna pesnica.

Vošingtonov saigrač, Ajzea Majk, prvi put je dobio ozbiljniju minutažu nakon povrede na prvom treningu. Sa 9 poena u 20 minuta, Majk je pokazao svoj potencijal i izrazio zadovoljstvo što se oseća zdravim i spremnim da doprinese ekipi:

Informer

Dvejn Vošington

- Ne gledam to kao nesreću, već kao nešto što bi moglo da neka druga vrata, neku drugu priliku. Sada sam tu. Osećam se zdravo i spremno da pomognem. Bilo je dobro, osećao sam se komforno na parketu pred navijačima. Ipak, mislim da smo tim koji ne zavisi od učinka jednog ili dvojice košarkaša. Mi smo pesnica. Pet prstiju koji se spoji i zada udarac. Ako tako budemo igrali u kontinuitet, navijači će imati razloga da slave - poručio je Majk.

Vošington i Majk svojim angažmanom donose novu energiju u Partizan, a navijači jedva čekaju da vide kako će se crno-beli suprotstaviti izazovima u narednim utakmicama.