28.10.2024.

06:40

Foto: Foto: Starsportphoto, ATA Images

Sport

Legendarni sportisti stali uz crno-bele! Veličković i Filipović: Verujemo u bolji Partizan

Partizan je nedavno dobio novu upravu, Privremeni organ, predvođen Rasimom Ljajićem, Predragom Mijatovićem i Dankom Lazovićem počeo je korenite promene u Humskoj. Smenjeno je staro rukovostvo, kao i sportski direktor Ivica Iliev i njegov zamenik Ivica Kralj. 

Crno-beli su u subotu na svom stadionu pred oko 18.000 navijača pobedili Čukarički sa 3:1 u 13. kolu Superlige Srbije i tako na najbolji način najavili bolje dane u Humskoj. Utakmici su prisustvovao veliki broj sportista i sportskih radnika, uglavnom bivši članovi crno-belih. Među njima bio je i miljenika "grobara", nekadašnji košarkaš Partizana Novica Veličković, koji se posle nekoliko godina vratio na tribine u Humskoj. 

Informer

Fudbaleri Partizana sa navijačima slave pobedu

Veličković je između ostalog povratak legendarnog Predraga Mijatovića uporedio sa trenerom košarkaša Partizana Željkom Obradovićem. 

- Sigurno da ima sličanosti. Peđina fudbalska popularnog je sigurno planetarna i mnogo mi je drago što je odlučio da se vrati u klub i to u ovom momentu. Isto tako mi je drago i zbog Danka Lazovića jer su sigurno godine ispred njega i verujem da zajedno sa Mijatovićem može da ostavi trag - rekao je Veličković na početku razgovora za klupsku televiziju Partizana. 

On je istakao i da klubovi u sportskom društvu Partizan treba da podržavaju jedni drugi.

- Sigurno da treba da bude što više takvih dešavanja i događaja. Tako je bilo i ranije i tako treba da bude sada. Tako je bilo kada sam ja odrastao sa Slavišom Jokanovićem. Dolazili su da prate utakmice košarkašog kluba, a mi smo dolazili da pratimo igre fudbalskog kluba. Nije me bilo nekoliko godina, ali sigurno da ću sada biti redovan na stadionu Partizana - istakao je Novica.

Informer

Vaterpolista Filip Filipović

Bivši vaterpolo reprezentativac Filip Filipović takođe je bio među legendama koje su došle da pruže podršku crno-belima u ovom važnom trenutku.  

- Kao što i vidite sunce je obasjalo, pa je to možda i naznaka za bolje dane. Došao sam pre svega kao prijatelj Partizana i neko ko je zaista u drugom sportu dao klubu sve što može i vratio se da unapredi prosperitet i bolje dane. Moramo da znamo da put do toga neće biti ni kratak, ni lak. Put do uspeha je prožet mnogim preprakama i neuspesima. Ali kroz poraze se najbolje uči i treba dati vremena i prostora svima, a naša je obaveza i moja privilegija da podržim neke ovakve pozitivne signale i videćemo u kom će to pravcu ići. Ali, siguran sam i verujem u bolji Partizan sutra - uveren je sjajni vaterpolista. 

U loži Humske našao se i Dejan Vukotić, sin legende Partizana Momčila Moce Vukotića. 

- Od jutra je bila priprema za utakmicu, kao u onim danima kada je Momčilo igrao i kada smo se spremali za derbi dva dana unaprad. Srećan sam što sam ponovo ovde i nadam se da će našem Partizanu, što bi rekli navijači "obasjati sunce iznad Humske ulice". Momcima treba pružiti  maksimalnu podršku, kao i ljudima koji su se uhvatili za ovaj nezahvalni posao. Posećivati utakmice i pomoći klubu da se vrati na ono što je bio ranijih godina - rekao je mlađi Vukotić i sa velikom emocijom prisetio se svog oca. 

- Mislim da on gleda odozgo i da je veoma srećan što se Partzan vraća na staze stare slave - izjavio je Dejan.