28.10.2024.

11:23

Foto: Starsportphoto

Sport

Zahović rešio sve dileme! Evo da li dolazi u Partizan

Posle smene Ivice Ilieva, ime Zlatka Zahovića se pojavilo među kandidatima da upražnjenu poziciju sportskog direktora. Međutim, kako on tvrdi, u ovomo trenutku od toga nema ništa.

- Što se mog eventualnog, u medijima pominjanog angažmana tiče, dopuniću ono što sam ranije rekao: nisam pričao ni sa kim iz novopostavljenog rukovodstva, niko me nije zvao, prema tome nema osnova za neko širenje priče po tom pitanju - rekao je za SK Zlatko Zahović. 

Informer

Istakao je Zahović šta je u ovom momentu najbitnije za crno-bele, nakon što su Predrag Mijatović (55) i Danko Lazović (41) postali su članovi Privremenog organa, na čije čelu je Rasim Lajjić.

- Šta je bitnije od svega? Partizanov voz krenuo je sa stanice! To je vest nad vestima, ohrabrujuća  za pristalice velikog kluba… Desetine, ma, stotine ljudi iz raznih krajeva Evrope me zvalo, interesuju se, drago im je, dižemo se, oseća se dobra atmosfera, preko noći je uplovila pozitivna energija, uspravićemo se, ne sumnjam, bićemo zadovoljni. Kad? Za sve je potrebno strpljenje. I vreme. Sa takvim kredibilnim i imenima u rukovodećem aparatu, svaki potez je lakši, dakle, izvodljiv. Pedja i Danko uz predsednika Ljajića, garant  da će se Partizan vratiti na stare, dobre staze. Svima je, verujem, jasno da tek sad, posle početne euforije i tapšanja po ramenima, sledi posao, slede veliki izazovi, čini mi se da je kompletna ekipa več pokrenuta, navijači su na svojim mestima, gledao sam utakmicu protiv Čukaričkog, klub se probudio - istakao je Zahović, koji je od 1989. do 1993. igrao u dresu ekipe iz Humske.

Informer

U svoje vreme u Partizanu igrao sa Predragom Mijatovićem, članom Radne grupe imenovane nedavno.

- Peđa? Najveće ime Partizana. Ponos. Direktor u Evropi, direktor slavnog Reala. Nismo ni svesni koga smo dobili, stigao je autoritet, s njim i optimizam. Na radost Partizana. Peđa je institucija, Željko Obradović je institucija. Divno. Bravo!

Ne propušta utakmice crno-belih u Evroligi. 

- Sad su članovi moje porodice u ulozi saputnika, kupio sam pet sezonskih karata, sedimo i navijamo u prvom redu iznad klupe gostiju, odgledali smo oba ovosezonska meča u Evroligi, sa narednog, trećeg, izostajemo, čeka nas put u Poljsku, idemo kod sina Luke, koji tamo igra fudbal i uskoro, 15. novembra slavi 29. rođendan. Posle toga, sve po starom, napred Partizan.

Zahović je jedan od najvatrenijih navijača Partizana.

Ljubav, ljubav, ljubav… Da, volim Partizan, ne moram stalno da ponavljam, zna se da ga volim, mnogi ga vole i ne busaju se u grudi, što je ispravno. Nastavak vaše konstatacije ne bih komentarisao, red je samo da se zahvalim na lepim rečima.