Autor: Informer.rs

31.10.2023.

23:28

Foto: reuters/tanjug

Sport

Sud ga proglasio krivim! Teniser kažnjen zbog nasilja nad devojkom

Nemac je optužen da je fizički zlostavljao bivšu devojku Brendu Pateu (29) nakon svađe koja se dogodila u maju 2020. u Berlinu. Njih dvoje su u ljubavnoj vezi bili nešto više od godinu dana, a u martu 2021. dobili su i ćerku Majlu.

Međutim, čuveni teniser i poznata influenserka nisu u dobrim odnosima, s obzirom da ga je ona prijavila za nasilje. I sada je ta tužba dobila epilog.

Portparol suda u Berlinu je potvrdio da je Zverevu još 2. oktobra izdat nalog da oštećenoj mora da plati 450.000 evra, što može da podeli u 90 mesečnih rata. U Nemačkoj tužilaštvo pribegava ovakvoj vrsti kazne u lakšim slučajevima, kada se smatra da suđenje nije neophodno i kada postoji dovoljno dokaza protiv optuženog.

Informer

 

Međutim, Zverev ima mogućnost da traži da se nalog obustavi i da zahteva javno suđenje. Ako je verovato izjavama njegovog advokata, vrlo je verovatno da će suđenja ipak biti.

Advokat je potvrdio da je već podneta žalba na nalog koji je ocenio kao skandalozan, a dodao je i da postoje dokaz koji će dokazati da je trenutno deveti igrač sveta lažno optužen.

"Procedura je bila skandalozna, nema ni govora o fer i ustavnoj proceduri. Zverev je odbio sve optužbe koje su podignute protiv njega", navodi se u saopštenju pravnog tima olimpijskog šampiona iz 2020.

Podsetimo, Aleksandar se i pre Brende suočavao sa optužbama za nasilje nad ženama za koje ga je teretila još jedna bivša devojka Olga Šaripova, ali su njene optužbe odbačene jer nije bilo dovoljno dokaza.