Autor: Informer.rs

04.12.2023.

21:29

Foto: printscreen/TV Arena sport

Sport

Snimljena serija o Derbiju! Srbija čeka premijeru, a poznati glumci garantuju spektakl (VIDEO/FOTO)

Utakmice ova dva kluba se igraju blizu 80 godina godina i uvek privlače veliku pažnju, da ne govorimo o armiji navijača koje su uz crveno ili crno-bele. 

Zanimljivo, do danas nije ekraninizovana nijedna priča o duelima komšija sa Topčiderskog brda, ali čekanju je došao kraj, jer je po motivima knjige "Derbi", autora Dragiše Kovačevića upravo snimljena igrana televizijska serija "Derbi u kafani Autokomanda".

- Posle četiri izdanja knjige "Derbi" ova knjiga "Derbi u kafani Autokomanda" je nešto najlepše što sam do sada radio.To je priča je o dvojici penzionera zvezdašu-milicajcu Raši i partizanovcu - Miletu zastavniku prve klase, koji godinama dolaze u kafanu koju drži navijač OFK Beograda Džoni. Oni se svađaju, zadirkuju, prepiru, ali se vole i okume se - kaže Dragiša Kovačević, inače kreator serijala.

Knjiga i serijal vraćaju nas u prošlo vreme, potpuno drugačije u odnosu na ono u kojem danas živimo.

- To je romansirano, nostalgično kazivanje o derbiju, sa autentičnim događajima, anegdotama, neka vrsta vremeplova, ali i priča o ljudima i dogadjajima koji su obeležili period od 1947. godine do danas. Pominju se mnogi igrači, funkcioneri, treneri, političari, poznati navijači, sudije, novinari.

U seriji igraju vrhunska glumačka imena: Rašu igra Milenko Pavlov, Mileta Boda Ninković a Džonija Bane Zeremski, u koži konobarice Jele nalazi se Snežana Savić, dok njenu kafansku koleginicu dočarava Tara Milutinović, unuka legendarnog Miloša Milutinovića.

Doprinos ovoj priči i njenoj autentičnosti o čijem početku emitovanja će javnost blagovremeno biti obaveštena dali su i legende srpskog fudbala Dragan Džajić, Nenad Bjeković, Dragan Stojković, Ivan Golac, Ivan Ćurković, Ljubiša Tumbaković, Miloš Šestić, Dušan Savić, Mitar Mrkela, Gordan Petrić...