06.10.2024.

10:10

Foto: Reuters/Benoit Tessier

Sport

Automobil od 3 miliona dolara! Samo Džordan ima ovu "mašinu" (FOTO)

Košarkaški as obožava kubanske cigarete i brze automobile, a s obzirom na to da mu se imovina trenutno procenjuje na oko tri i po milijarde dolara, može sebi da ispuni svaku želju. 

Sad u skupocenoj garaži ima automobil Pininfarina Batista Targamerika, koji je jedinstven u svetu. Ovaj električni hiper automobil ima ukupno 1,903 konjske snage, a cena se procenjuje kako smo već pomenuli na oko tri miliona dolara,  cena nije zvanično potvrđena. Kada je automobil letos predstavljen, tada je otkriveno da ga je kupio renomirani kolekcionar. Sad se ispostavilo da je to Džordan. Inače, Amerikanac je strastveni ljubitelj kubanskih cigara, pa u novom automobilu ima i specijalno dizajnirani aluminijumski držač za cigare.

Informer

Automobil ubrzanje do 100 kilometara na sat postiže za manje od dve sekunde, dok mu maksimalna brzina ide sve do 350 kilometara na sat. Dizajn uključuje srebrno-plavu spoljašnjost sa tamnosmeđom unutrašnjosti, nema krov.

Informer

Inače, ovo nije najskuplji automobil legende Čikao Bulsa.  On je prošle godine izdvojio 3,5 miliona dolara na izuzetno retki 30 Venom F5 Roadster. Superautomobil koji je napravljen u 30-ak primeraka. U izuzetno skupoj kolekciji već ima Ferari, Aston Martin, Bugati, Porše...