02.09.2015.

17:09

Foto:

Sport

KRAJ ZA KRAJINOVIĆA Ferer rutinski savladao Srbina

Borio se Krajinović u ovom meču koliko je mogao, ali u ovom trenutku više od ovoga, očigledno nije. Sva tri seta us bila manje-više preslikana, i srpski teniser je svaki put poklekao u finišu.

U prva dva puta nije uspeo da se domogne taj-brejka, i praktično je svojim greškama omogućio rivalu da dođe dovođstva. U trećem je Krajinović čak imao priliku i da smanji zaostatk, pošto je servirao za set, ali mu je ruka zadrhtala.

Ipak, za razliku od prethodna dva, ovaj set je rešen u 13. gemu, ali naš igrač nije umeo da se nosi sa pritiskom.

David Ferer će u trećem kolu igrati protiv Žeremija Šardija koji je bio bolji od Martina Kližana sa 3:0 (7:5, 6:4, 7:6).

TOK MEČA

Treći set:

- 6:7. SET I MEČ! Za razliku od prethodna dva seta, Krajinović je u ovom izborio taj-brejk, ali više od toga nije mogao.

- 5:6. BREJK! Srpski teniser očigledno ne može da se izbori sa pritiskom. Ferer je napravio ribrejk a potom i uzeo svoj servis, tako da Filip sada servira za ostanak u meču. Ako je suditi po prethodna dva seta, kraj samo što nije.

- 5:4. BREJK! Krajinović je u devetom gemu oduzeo servis rivalu i sada ima priliku da smanji vođstvo Ferera.

- 3:4. Kako sada stoje stvari, i ovaj set će biti rešen u finišu, da li taj-brejku ili nešto ranije, videćemo.

- 1:2. Igrači su za sada sigurni na svoj servis, a bliži šansi za brejk je bio naš teniser.

Drugi set:

- 5:7. SET! Još jednom je Krajinović u finišu seta posustao. Baš kao i u prvom  setu, naš teniser nije uspeo da se izbori za taj brejk.

- 4:5. Uspeo je srpski teniser da uhvati poslednji voz pred gubitak drugog seta. Napravio je brejk kada je Španac servirao za set.

- 2:5. Ponovo je popustio Krajinović što je Ferer iskoristio i oduzeo mu servis, takoda ga sada samo jedan gem deli od uvećanja vođstva.

- 2:3. BREJK! Uspeo je naš teniser ekspresno da odgovori i vrati se u ovaj set. Imao je tri vrezane brejk prilike i iskoristio treću.

- 0:3. BREJK! Loše je počeo Krajinović drugi set pošto mu je Ferer odmah oduzeo servis. Španac je dodao gas i čini se da pokušava da prelomi meč.

Reuters

Prvi set:

- 5:7. BREJK! Naš as je posustao u ključnom trenutku. Zadrhtala mu je ruka u ovom gemu, svojim greškama je praktično poklonio set Špancu.

- 5:6. David Ferer je u najmanju ruku obezbedio taj-brejk prvog seta, sada je našem igraču da uradi isto.

- 4:5. Ista meta, isto odstojanje. Igrači su idalje sigurni kada imaju početni udarac.

- 3:4. Za sada je najveća pretnja došla od Krajinovića koji je imao 40:40 na servis rivala, ali je Španac uspeo da osvoji gem.

- 2:3. Obojica tenisera su za sada veoma sigurna na svoj servis, i ne dozvoljavaju rivalu priliku za brejk.

- 1:2. Srpski teniser je imao malo problema u svom prvom servis gemu, ali nije dozvolio rivalu brejk loptu, da bi potom Ferer uzeo gem bez izgubljenog poena.

- 0:1. Prvi na servisu je David Ferer koji lako osvaja ovaj gem i dolazi do početnog vođstva.

Tagovi: