08.07.2016.

17:35

Foto:

Sport

RODŽER U BEDAKU, NE IDE U FINALE VIMBLDONA! Raonić zaustavio Federera u pohodu na osmi trofej!

Kanađaninu će ovo biti prvo grend slem finale u karijeri. Do sada je igrao dva polufinala, na Australijan openu ove sezone i Vimbldonu pre dve godone. Za trofej će se boriti sa boljim iz meča između Endija Mareja i Tomaša Berdiha. 

Obradovao se Rodžer Federer kada je Novak Đoković eliminisan sa Vimbldona, ponadao se da može do 18. grend slem trofeja i osmog na Vimbldonu, ali Miloš Raonić mu je srušio snove

Poveo je Miloš Raonić u meču pošto mu je u prvom setu bio dovoljan brejk, ali je potom stao, a Rodžer Federer uzeo dva naredna seta i preokrenuo na 2:1. Nije bilo lako, Švajcarac je izjednačio u meču posle taj-brejka, ali je potom dobio treći set bez mnogo drame i poveo 2:1.

Raonić je u četvrtom setu spasao dve brejk lopte, a onda oduzeo servis Federeru u 12. gemu i izjednačio rezultat na 2:2.

Za razliku od Marina Čilića koji je u četvrtfinalu dozvolio Rodžeru Federeru da se vrati u meč i trijumfuje i pored toga što je vodio 2:0, Miloš Raonić je uspeo da dotuče Švajcarca u petom setu.  Napravio je brejk u četvtom gemu, potvrdio ga za 4:1 i nije dozvoli Rodžeru da mu do kraja pokvari planove. 

Tagovi: