16.07.2016.

19:56

Foto:

Sport

ZIMONJIĆ I KRAJINOVIĆ SLOŽNI: Nismo bili spremni, Britanci zasluženo pobedili!

 

 

- Oni su bili favoriti u ovom meču. Loše smo počeli, oni su to iskoristili i prvi set lako priveli kraju. U drugom smo uspeli da se održimo u igri, da spasimo nekoliko brejk lopti, a onda odlično da odigramo u taj-brejku. U prva dva gema na njihov servis u trećem smo imali šanse da meč okrenemo u našu korist, ali nismo uspeli. Kasnije se osetio u pad igri kod Filipa i mene... Pokušali smo poen da donesemo, izvukli smo sve iz sebe, iako nismo bili 100 odsto spremni - rekao je Zimonjić novinarima posle meča.

Teniska reprezentacija Velike Britanije povela je sa 2:1 protiv Srbije u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto su danas na stadionu Tašmajdan u Beogradu u dubl meču Džejmi Marej i Dominik Inglot pobedili Filipa Krajinovića i Nenada Zimonjića u četiri seta, 6:1, 6:7 i 6:3 i 6:4. 

SRBIJA - BRITANIJA 1:2

Četvrtfinale DK, Beograd

Petak
Janko Tipsarević - Kajl Edmund 3:0

Subota
Dušan Lajović - Džejms Vord  3:0
Zimonjić/Tipsarević - Dž. Marej/Inglot 1:3

Nedelja
Dušan Lajović - Kajl Edmund
Janko Tipsarević - Džejms Vord

- Izašli smo u kombinaciji za koju mislimo da je najbolja u ovom trenutku, jer nismo sigurno da je Janko Tipsarević spreman na napore za sva tri dana... Mislimo da ima više šansi da pobedi Džejmsa Vorda, nego da ih nadigramo u dublu. Verujem u našu ekipu da može sutra da dođe do preokreta. Pozvao bih navijače da sutra ponovo dođu i podrže Janka i Ducija (Dušana Lajovića) - rekao je Zimonjić.

Filip Krajinović je ocenio da je Srbija danas odigrala solidan meč.

- Šteta za ovaj meč. Mislim da smo odigrali solidno, onoliko koliko smo mogli. Na početku se videlo da samo malo bio u strahu, pa sam prvi set odigrao slabije. Posle sam se opustio i pružio maksimum, ali bili su bolji. Bila je čast igrati sa Zimonjićem. Hvala mu što je izašao u susret. Žao mi je što smo izgubili, ali i dalje smo u igri. Sutra verujem u preokret - rekao je Krajinović.

Selektor Bogdan Obradović čestitao je Britancima na pobedi, ali i svojim igračima na borbi.

- Čestitam Britancima na pobedi. Igrali su dobar tenis danas. Zimonjiću hvala što je rizikovao ovo malo što mu je ostalo od karijere, iako ima probleme s povredom. Izašao je da se bori i čestitke na tome. Takodje i Filipu čestitam. Malo je takvih igrača koji će da izaberu da igraju za svoju zemlju i da se bore. Nisu štitili sebe, već su gledali interes tima - rekao je Obradović.

Britanci su juče poveli s 1:0, pošto je Kajl Edmund s 3:0 pobedio Janka Tipsarevića, a izjednačenje Srbiji danas je doneo Dušan Lajović pobedom od 3:0 nad Džejmsom Vordom.

Sutra su na programu uzvratni mečevi u pojedinačnoj konkurenciji. Lajović će od 15 časova na stadionu Tašmajdan igrati protiv Edmunda, a po završetku tog meča na teren će izaći Tipsarević i Vord.

(FOTO) SRBIJA PONOVO U MINUSU! Zimonjić i Krajinović poraženi, Britanci vode 2:1

Tagovi: