22.09.2016.

22:41

Foto:

Sport

TEŠKO NADALU AKO GA VILANDER BRANI: Rafa je "čist", sigurno se nije dopingovao!

Ruski hakeri "Elegantni medvedi" su otkrili da je Nadal imao dozvolu Svetske antidoping agencije (WADA) da koristi nedozvoljene supstance, što je izazvalo potrese u svetu tenisa.

- Uvek će postojati neko ko će iskoristiti određene situacije, ali Rafael Nadal sigurno nije jedan od njih - rekao je Vilander, i nastavio odbranu španskog igrača.

- Ako dobijete dozvolu organizacije da koristite neku zabranjenu supstancu, oni vam preporuče određenu dozu, nadgledaju i to je nešto potpuno drugačije. To su stvari između nacionalnih saveza i antidoping agencije. Igrači koriste supstance zbog lečenja i tek kada se one iščiste iz organizma, vraćaju se na teren. Ništa ne utiče na performanse, pa je u redu - istakao je Šveđanin.

On se osvrnuo i na slučaj Marije Šarapove koja je suspendovana zbog korišćenja meldonijuma.

- U slučaju Šarapove, mislim da je bila nenamerna greška. Nije shvatila da je od prvog januara supstanca zabranjena. Ona je borac, šampion i nikada nije želela bilo šta da zloupotrebi. Greška je njena, njenog tima, ali je prihvatila odgovornost. Sportista mora da bude redovno proveravan posle svih promena pravila - zaključio je Vilander.

Tagovi: