15.03.2017.

06:45

Foto:

Sport

(VIDEO) NOVAK JE ONAJ STARI! Đoković u svom NAJBOLJEM MEČU u 2017. bekhendom razbio Del Potra!

 

Đoković je u sjajnom dvoboju nadigrao velikog prijatelja Huana Martina del Potra sa 7:5, 4:6, 6:1, posle skoro dva i po sata borbe.

Srbin je najviše zahvaljujući impresivnom bekhendu 13. put savladao Argentinca u njihovom 17. duelu, drugom u poslednje dve nedelje.

Đokovića će u osmini finala čeka kontroverzni Australijanac Nik Kirjos, koji je u dva seta savladao Nemca Aleksandra Zvereva. Meč je na programu u sredu od 23 časa po našem vremenu. 

 

Đoković je ovom pobedom ušao u istoriju Mastersa u Indijan Velsu pošto je ostvario 19. uzastopnu pobedu i time nadmašio Rodžera Federera za jedan trijumf.

Srbin je odigrao najbolji meč u 2017, iako je loše otvarao prva dva seta i dozvoljavao Delpu da napravi brejk. Čim je uspostavio ritam na svoj servis preuzeo je kontrolu, i lakše nego što je izgledalo preokrenuo prvi set u svoju korist za 7:5. 

AP PHOTO

U drugom nije uspeo da na taj način "slomi" rivala, iako je takođe podigao nivo igre posle izgubljenog servisa, nervoza ga je koštala novog brejka, a furiozna serija u završnici nije bila dovoljna za novi preokret, pa je Del Potro preciznim servisima stigao do 6:4 i izjednačenja. 

 

Tagovi: