01.04.2017.

08:31

Foto:

Sport

FEDERER TAJ-BREJKOVIMA DO KLASIKA SA NADALOM! Rodžer posle tri sata borbe slomio Kirijosa!

Federer i Kirijos odigrali su spektakularan meč koji je trajao tri sata i 15 minuta, a u sva tri seta igrani su taj-brejkovi.

Prvi set pripao je Rodžeru. Nik je izgubio brejk prednosti, Rodžer uveo set u taj-brejk mada je i ranije mogao da ga reši, ispustio je set loptu u 12. gemu, ali se u narednom iskupio navijačima i poveo 1:0. 

U drugom setu nije bilo brejkova, a Federer je u taj-brejku imao i dve meč lopte. Kirijos se ipak izvukao, dobio 13. gem sa 11:9, pa je odluka pala u trećem delu igre . 

Ista priča i u odlučujućem delu igre, ni za pedalj nisu pusustajali ni jedan ni drugi, međutim Nik je malo više grešio, Rodžer to naravno kažnjavao i posle nešto više od tri sata igre realizovao treću meč loptu za pobedu od 2:1. 

Rafael Nadal i Rodžer Federer igraće za titulu u Majamiju,i biće to njihov 37. međusobni duel. Inače, pre 13 godina baš u Majamiju su Nadal i Rodžer odigrali prvi međusobni duel, koji je pripao Špancu sa 2:0 (6:3,6:3). Rodžer je vezao tri pobede nad Nadalom, koji će sada imati priliku da mu se revanšira za nedavni poraz u Indijan Velsu (6:2, 6:3).

Tagovi: