29.05.2017.

16:16

Foto:

Sport

SRBI NA RG: Đoković i Troicki prošli u drugo kolo, JJ i Tipsarević ispali!

 

Novak Đoković je dobio Marsela Granoljersa sa  6:3, 6:4, 6:2. Srbin je opet odigrao sa dosta oscilacija, ostao je bez servis gema u svakom setu, ali nije dozvolio iznenađenje, pa je otišao dalje bez izgubljnog seta.

Đokovića u narednom kolu igrati sa Žoaom Souzom koji je eliminisao Janka Tipsarevića 4:6, 7:6, 6:2, 6:2. Janko je odlično počeo meč, dobio prvi set, a onda stao. Portugalac je uzeo tri seta u nizu i posle nešto više od  tri sata igre izborio se za duel sa drugim teniserom sveta. 

Viktor Troicki će igrati u drugom kolu pošto je pobedio Rusa Jevgenija Donskoja u tri seta, 7:6, 6:4 i 6:0.  Troicki je do trećeg trijufma u isto toliko međusobnih duela sa Donskojem do pobede došao posle dva sata i 17 minuta. Srpski teniser će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Gruzijca Nikoloza Bazijašvilija koji je eliminisao  Francuza Žila Simona sa 1:6, 6:2, 6:4, 6:1.

Jelena Janković nije uspela da dobije 105. teniserku sveta  Holanđanku Rišel Hogenkamp koja je slavila u dva seta 6:2, 7:5. Tako je Srbija već drugog dana Gren slema u Parizu ostala bez predstavnica u ženskoj konkurenciji.

AP PHOTO

UŽIVO:

- KRAJ! Souza je pobedio Tipsarevića sa 3:1, iskoristio je drugu meč loptu posle tri sata i 10 minuta igre. U narednom kolu će Portugalac igrati sa Novakom Đokovićem.

- Portugalac je napravio novi brejk protiv Tipsarević i poveo 4:1 u četvrtom setu i blizu je trijumfa.

- Žoao Souza je potvrdio brejk i vodi sa 2:0 protiv Janka Tipsarevića u četvrtom setu.

- KRAJ! Novak Đoković je sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:2) eliminisao Marsela Granoljersa! Srpskom asu naredni protivnik biće bolji iz duela Janko Tipsarević - Žoao Souza.

- Loš period za Janka Tipsarevića! Četvrti set je otvorio izgubljenim servisom! Souza pravi brejk za 1:0.

- Novak Đoković je osvojio sedmi gem u setu i vodi sa 5:2. Srpski teniser serviraće za pobedu!

- SET! Žoao Souza je dobio treći set sa 6:2 i vodi sa 2:1 protiv Janka Tipsarevića!

- Ništa kod Đokovića danas ne može glatko. Granoljers je napravio brejk i smanjio na 4:2.

- Grabi Žoao Souza ka osvajanju trećeg seta! Portugalac ima još jedan brejk prednosti, vodi sa 5:2 i serviraće za set.

- Novi brejk za Novaka Đokovića! Srpski as je na dva gema od pobede - 4:1.

- Suočio se Novak sa dve brejk lopte, uspeo je da se odbrani i posle ukupno 14 odigranih poena da dobije svoj servis gem - 3:1.