07.09.2017.

09:01

Foto:

Sport

KRALJ DELPO POSLAO RODŽERA KUĆI! Argentinac sprečio teniski klasik u Njujorku! Nadal, čuvaj se!


On je tako sprečio i prvi duel Švajcarca i Rafaela Nadala na Ju Es openu, pa će poslednji grend slem turnir u sezoni i dalje ostati jedini na kojem se veliki rivali nisu sastali. 

Del Potro je okončao Federerovu seriju od 18 uzastopnih pobeda na grend slem turnirima posle dva sata i 54 minuta borbe na stadionu "Artur Eš".

Šampion Ju Es Opena iz 2009. godine će na megdan španskom teniseru, dvostrukom osvajaču turnira u Njujorku. Nadal je u četvrfinalu lako pobedio Rusa Andreja Rubljova u tri seta. 

U prvom setu nije bilo brejkova sve do 11. gema kada je Del Potro iskoristio prvu brejk loptu i potom poveo sa 1:0. Drugi deo igre pripao je Federeru koji je napravio brejk za 3:1 i bez problema održao tu prednost do kraja.

Veća borba vodila se u trećem setu. Del Potro je poveo sa 3:0, Federer je uspeo da se vrati u set  izjednači na 4:4 i odvede set u taj-brejk. Švajcarac je imao prednost na početku taj-brejka, ali je Del Potro kaznio Federerove propuste i dobio taj deo igre sa 10:8.

 Del Potro je u četvrtom setu napravio odlučujući brejk u petom gemu i sjajnim servisima do kraja meča nije dozvolio Federeru šansu da se vrati u igru.

Del Potro je ovom pobedom upisao šesti trijumf protiv Federera u 22 međusobna susreta. 

Tagovi: