04.11.2017.

16:40

Foto:

Sport

SVAKA ČAST, FILIP U FINALU PARIZA! Sjajni Krajinović posle velike borbe oborio Iznera!

Srpski teniser ostvario je najveći uspeh u karijeri, a  u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Žulijen Beneto - Džek Sok.

Krajinović će od naredne nedelje sigurno ući među 40 najboljih na svetu, a možda i među 30  ukoliko osvoji trofej. 

Krajinović je do najvećeg uspeha u karijeri došao kao kvalifikant, a do finala je napravio je šest uzastopnih pobeda, sedam ako se računa Nadal koji mu je predao meč u četvrtfinalu. Padali su pred srpskim teniserom Pelja, Đere u kvalifikacijama, pa Sugita, Kveri, Mau, Nadal i Izner! 

Odlično je odigrao srpski teniser, bio je agresivan, čvrsto je udarao sa osnovne linije, i nije izgubio nijedan gem  u kome je servirao. U prviom setu mu je bio dovoljan jedna brejk koji je napravio u petom gem,  poveo je 3:2 i do kraja rutinski odigrao i poveo sa 1:0 u meču. Taj brejk je odlučio u drugom setu, Izner je lagano poveo 5:2 a potom došao do egala u meču pošto je set dobio sa 7:6.

U trećem setu Krajinović je spasao brejk loptu u devetom gemu, i ovaj set je otišao u taj-brejk. Ponovo je Amerikanac prvi stigao do vođstva, imao prednost od 3:0 i 4:2, ali je Filip sjajnim riternima pre svega ostao u igri i na kraju dobio meč za finale i priliku da osvoji prvi masters u karijeri. 

AP PHOTO

TOK MEČA

Treći set:

KRAAAAAJ! Filip Krajinović je u finalu masters u Parizu! Gubio je srpski teniser 3:0 i 4:2 u taj-brejku, ali je sjajnoj i borbenom igrom zadao poslednji udarac Izneru za pobedu 6:4, 6:7, 7:6!

Izner je ekspresno uz minu brejk poveo 3:0 u taj-brejku. Ali, nije to demoralisalo Filipa, uzvratio je i izjednačio na 4:4. 

Krajinović dolazi do novog vođstva - 6:5. Izner servira za opstanak u duelu. Amerikanac još jednom bez muke dolazi do svog gema za 6:6 i odluka o pobedniku pada u taj-brejku.

Ne da se Izner, ne gubi ni poen na svoj servis, novi egal u setu - 5:5.

Brejk šansu je imao Izner. Ali, onda je Filip u stilu Amerikanca sa tri sjajna servisa završio gem i poveo 5:4.

Prvo srpski teniser osvaja gem bez izgubljenog seta za 4:3, a onda Amerikanac na svoj servis gem gubi samo jedan poen. Novo izjednačenje - 4:4. 

Jedan i drugi čuvaju svoje servise, čeka se greška protivnika, Filip vodi 3:2.

Izner osvaja svoj servis gem bez izgubljenog seta, a potom i naš igrač bez problema uzima svoj servis i vodi 2:1.

Krajinović je otvorio treći set i u maratonskom gemuu kojem je spasao i brejk loptu, poveo u odlučujućem setu - 1:0.

APphoto

Drugi set:

Stegla se ruka Krajinoviću u taj-brejku, očajno je naš igra odigrao ovaj gem. Dozvolio je Izneru da povede 5:0 i posle toga nije mogao da se vrati u gem, pa je Amerikanac izjednačio - 6:7 (2:7).

Još jednom je rutinski odradio svoj deo posla Izner, tako da će srpski teniser ponovo servirati za ostanak u setu - 5:6. Izborio je Krajinović taj-brejk - 6:6.

Nije dozvolio Krajinović da ga poremeti pauza i iako je bio pod pritiskom, jer je servirao za ostanak u setu, to je uradio veoma dobro - 5:5.

Mučio se Krajinović, ali uspeo da osvoji gem i još jednom izjednači - 4:4.Naredni gem se odužio jer je pri rezultatu 40:30 za Iznera jednoj gledateljki pozlilo, pa su igrači čekali da je medicinska služba izvede iz dvorane. Potom je Amerikanac as udarcem završio gem - 4:5.

Reuters

Napravio je Krajinović prvu duplu servis grešku u šestom gemu, ali to ga nije omelo pa je izjednačio - 3:3. Izner je potom još jednom odlično servirao i poveo - 3:4.

Propustio je dobru priliku Filip. Posle 0:40, došao je naš teniser do izjednačenja, a onda jedan lagan volej poslao u aut, nakon čega je Izner uzeo još jedan poen i stigao do vođstva  - 2:3.

Najpre je Amerikanac uzeo gem bez izgubljenog poena, a onda je na isti način odgovorio Krajinović - 2:2.

Imao je 0:30 Krajinović, ali je onda Izner vezao četiri sjajna servisa i osvoji uvodni gem drugog seta - 0:1. Izjednačio je Filip iako je Amerikanac prekinuo seriju našeg igrača koji je vezao 22 osvojena poena na svoj servis - 1:1.

 

Prvi set:

SET! Nije se stegla ruka Filipu Krajinoviću, koji je odigrao "kao mator" i rutinski došao do prvog seta - 6:4!

Obojica su bili sigurni u svojim servis gemovima, tako da će Krajinović sada imati priliku da servira za osvajanje prvog seta - 5:4.

Rutinski je potvrdio brejk Krajinović, bez izgubjlnog poena i sada vodi 4:2. Potom je Izner prekinuo seriju našeg tenisera i smanjio na 4:3.

BREJK! Krajinović je oduzeo servis Izneru i vodi 3:2. Imao je naš igrač dve brejk lopt i prvu je iskoristio. Amerikanac je zatražio lekarsku pomoć u pauzi između gemova zbog problema sa desnim kolenom.

"Bombarduje" Izner i u drugom servis gemu, opet je bez izgubljenog poena došao do vođstva. Međutim, sada i Filip znatno sigurniji, izgubio je samo jedan poen i izjednačio - 2:2.

Izner je svojim servisom otvorio meč i to je učinio savršeno, osvojio je gem bez izgubljenog poena. Potom je Krajinović bio na ivici da pretrpi gubitak servisa, ali je spasao tri brejk lopte i izjednačio na 1:1.

Tagovi: