13.12.2017.

14:09

Foto:

Sport

KLINCI SU RAZMAŽENI I NEZRELI! Toni Nadal tvrdi da "Velika četvorka" nema naslednike!

Toni Nadal, koji je na kraju ove sezone završio saradnju sa svojim bratancem Rafaelom, poručio je mladim nadama da su previše - razmažene.

- Nadal, Marej, Federer, Đoković i recimo Ferer, bili su oduvek veoma fokusirani na to što rade i žele i veoma spremni na sva odricanja da bi toga došli. Pogledajte Rodžera, bez obzira na godine i sve trofeje koje ima, tenis mu je i dalje prioritet. Oduvek je bilo dobrih tenisera, ali ova generacija nadmašuje sve druge - tvrdi Toni Nadal.

Kao primer naveo je njihova dostignuća.

- Nadal, Federer i Đoković su do sada zajedno osvojili 47 grend slem trofeja. Ako ih uporedimo sa, recimo, Konorsom, Borgom i Mekinroom, videćemo da su oni stali na "samo" 26 - istakao je Nadal

On je dodao da ne veruje da će mladi igrači moći u skorije vreme svrgnuti vodeću četvorku sa trona.

- Nova generacija nije još spremna da preuzme primat. Oni su pravi odraz današnjeg društva, koje je preterano zaštitnički nastrojeno prema deci. Kada smo mi došli na tur, najbolji igrači su imali između 21 i 23 godine. Danas mnogi kada dođu u te godine ne pokazuju nikakav ozbiljan napredak. Zašto? Zato što su nezreli i muče se da se razviju - zaključio je Toni Nadal.

Tagovi: