15.01.2018.

11:17

Foto:

Sport

AO, 1. DAN: Rafa u novom ruhu, Kirijos stigao do Viktora!

Dimitrov je počistio Slovaka Denisa Novaka sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:1). Treći nosilac se tako sedmi put plasirao u drugo kolo Australijan opena, na kome je prošle godine igrao u polufinalu, što je njegov najbolji rezultat na nekom grend slem turniru.

Dimitrov će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela Šveđanina Elijasa Jmera i Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

Kirijos je za sat i po vremena slavio protiv Brazilca Rožerija Dutra Silve - 3:0 (6:1, 6:2, 6:4).

Australijski teniser će u drugom kolu igrati protiv Viktora Troickog, koji je posle preokreta eliminisao Aleksa Bolta - 6:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Rafael Nadal, koji je ponovo zaigrao u majici bez rukava, kao na početku karijere, je Viktoru Estrelji Burgosu prepustio samo tri gema. Španac je za sat i 37 minuta slavio sa 6:1, 6:1, 6:1.

Džon Izner je nastavio loš niz američkih tenisera na ovogodišnjem Australijan openu u prvom kolu. On je izgubio od Australijanca Meta Ebdena sa 4:6, 6:3, 3:6, 3:6. Ebden će igrati u drugom kolu protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Osim Iznera od tenisera iz SAD danas su izgubili i Venus Vilijams, Sloan Stivens, Ketrin Bejlis, Alison Riske, Sofija Kenin i Koko Vandevej.

Španac Pablo Karenjo Busta pobedio je domaćeg tenisera Džejsona Kablera sa 3:1 (7:5, 4:6, 7:5, 6:1). On će igrati protiv pobednika duela Francuza Žila Simona i Rumuna Marijusa Kopila.

Japanski teniser Jošihito Nišioka pobedio je u prvom kolu Nemca Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 2:6, 6:0, 1:6, 6:2. On će u drugom kolu igrati protiv Italijana Andreasa Sepija, koji je bio bolji od Francuza Korentina Muea sa 3:6, 6:4, 6:2, 6:2.

Reuters

Španjolka Karla Suares Navaro plasirala se u drugo kolo pobedom protiv Poljakinje Magdalene Freh sa 7:5, 6:3. Ona će igrati protiv Mađarice Timee Baboš koja je pobedila Vandevej sa 7:6, 6:2.

Ruskinja Anastasija Pavljučenkova pobedila je Ukrajinku Katarinu Kozlovu sa 3:6, 6:4, 6:3. Ona će igrati u drugom kolu protiv Ukrajinke Katarine Bondarenko, koja je pobedila Švajcarkinju Viktoriju Golubić sa 7:6, 4:6, 6:2.

Prošlogodišnja finalistkinja Amerikanka Venus Vilijams nije uspela da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je jutros izgubila od 78. teniserke sveta Švajcarkinje Belinde Benčić posle dva seta, 3:6, 5:7.

Peta teniserka sveta izgubila je za nepuna dva sata. Prvi set je bio prekinut na oko pola sata pošto su organizatori morali da zatvore krov zbog kiše u Melburnu. Kada je meč nastavljen Benčić je vezala dva brejka i povela u meču.

U prva četiri gema drugog seta teniserke su napravile po dva brejka, posle toga su osvajale gemove na svoj servis sve do 12. kada je Švajcarkinja ponovo oduzela servis protivnici i plasirala se u drugo kolo.

Venus Vilijams je prošle godine izgubila u finalu Australijan opena od mlađe sestre Serene, koja je u to vreme bila trudna. Serena Vilijams ne brani titulu u Melburnu, pošto se porodila u septembru.

Letonka Jelena Ostapenko plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila veteranku Italijanku Frančesku Skjavone sa 6:4, 6:1. Šampionka Rolan Garosa pobedila je 17 godina stariju protivnicu za sat i 13 minuta.

Ostapenko će igrati protiv Kineskinje Jin Jin Duan, koja je za 50 minuta pobedila Kolumbijku Marijanu Duke Marino sa 6:0, 6:1.

Tagovi: