22.01.2018.

15:15

Foto:

Sport

OPERACIJA LAKTA? NE ZNAM, VIDEĆU SA LEKARIMA! Novak opet na TABLETAMA, traži dugoročno rešenje!

- Nije operacija bila na stolu, jer sam bio uveren od svih stručnjaka da operacija nije bila najbolja opcija u to vreme. Ne znam da li će se pojaviti kao mogućnost, moram da se konsultujem sa njima. Očigledno da nisam ni blizu 100 odsto zalečenja ove povrede i pri kraju prvog seta je počelo malo više da boli i pod antiinflamatornim lekovima koje nikako ne volim. Na njima sam živeo godinu i po dana, pa sam opet morao da ih koristim da bih izdržao turnir. Nije to strano, mnogi sportisti na visokom nivou to konzumiraju, ali ta hemija ima nus pojave - priznao je Đoković medijima. 

Možda je pred Đoković nova duža pauza, ali će to tek znati nakon detaljnih preglefa.

Nije operacija bila na stolu, jer sam bio uveren od svih stručnjaka da operacija nije bila najbolja opcija u to vreme. Ne znam da li će se pojaviti kao mogućnost, moram da se konsultujem sa njimaNovak Đoković

- Definitivno moram da uzmem neke stvari u obzir koje na duže staze mogu da budu rešenje, kako ne bih više bio u ovim situacijama, da tražim kratkoročna rešenja. Danas za sutra. To nije ispravno, niti želim da se suočavam sa ovakvim situacijama. Videćemo, možda je opet duža pauza preda mnom, ne znam, moraću da snimim i vidim šta se događa.

Srpskog tenisera tek očekuju pregledi kada će tačno znati koliko je povreda ozbiljna ovog puta. 

- Ne mogu procentualno da kažem koliko boli, kolika je šteta...Moraću da se konsultujem sa specijalistima iz različitih delova sveta, da uzmem više mišljenja i donesem odluku šta mi je ispravno raditi. Prvi put u karijeri se suočavam sa ovako ozbiljnom povredom, ali je to prema navodima stručnih lica došlo kao posledica poslednjih 12 godina na visokom nivou i toliko odigranih mečeva. 

Reuters

Iako je u teškoj situaciji Đokovića ne nepušta optimizam.

Ne mogu da kažem da je tenis iz mene izvukao svu motivaciju. Naprotiv, tenis mi je platforma za razvoj kao čoveka, moje ljubavi i strasti, nešto što me čini srećnim. Ako je samo to pitanje, onda nema dileme - nastaviću da igram
Novak Đoković

- Ako niste zdravi, ne možete da radite svoj posao. Prvi put sam u toj situaciji, ali ne treba biti pesimističan i negativan, već suprotno. Ako se pogleda šira slika, imam neverovatnu karijeru i blagoslov da se bavim ovim poslom. Ne treba  biti tužan. Nisam doktor, moram da pratim šta drugi ljudi govore, ali sam se uvek trudio da imam kritičko mišljenje i, na osnovu tih mišljenja, donesem odluku uz podršku najbližih.

Srpski as kaže da i dalje ima motiva da igra, da pobeđuje i osvaja trofeje.

- Ne mogu da kažem da je tenis iz mene izvukao svu motivaciju. Naprotiv, tenis mi je platforma za razvoj kao čoveka, moje ljubavi i strasti, nešto što me čini srećnim. Ako je samo to pitanje, onda nema dileme - nastaviću da igram. Ali, situacija je trenutno takva da moram da se nosim sa ovim problemima i nadam se boljem sutra. Nisam sam u ovome, imam pristup najboljim ekspertima i ljudima koji imaju mnogo iskustva sa ovim povredama.

Reuters

Pričajući o povredi Đoković nije želeo da umanji pobedu Čunga, ali kada samo jedan segment u igru ne funkcioniše sve se ruši.

- Tako je kako je, moram da prihvatim stvari kakve jesu.  Čekao sam šest meseci, imao sam tračak nade da mogu da odigram ovde. Naravno da bi bilo idealno da nisam imao bolove, pa verujem da bi situacija na terenu bila malo drugačija. Ako je jedan udarac u igri kompromitovan, još ako je jedan od najvažnijih u tenisu, onda je kompletna igra kompromitovana. I kretnja jer imate bubicu u glavi koja vas stalno podseća na to. Ako nemate slobodu u serviranju, utiče na sve ostale udarce. Ne želim da tražim izgovore i umanjim pobedu Čunga, ali to je bila realnost. Čak i kada sam imao neke polušanse ili šanse, on je pogađao neke vinere i pasingšotove koji su neverovatni. Kapa dole. 

NOVAK NAJAVIO NOVU PAUZU: Situacija sa laktom je ozbiljna, moram na snimanje...

(VIDEO/FOTO) KRAJ PUTA ZA ĐOKOVIĆA! Novak glatko ispao već u 4. kolu Australijan opena!

Tagovi: