04.03.2018.

12:01

Foto:

Sport

KRAJ KARIJERE ZA NOVAKA, AKO POVRATAK TRAJE KAO PAUZA! Beker: Rodžer i Rafa su primer, ali oni nisu normalni!

Đoković je zbog povrede lakta pauzirao šest meseci u 2017, da bi na Australijan openu obnovio povredu, nakon čega je, početkom februara operisan u Švajcarskoj.

Još nije definitivno određen datum povratka, ali Đoković je prijavljen za prvi masters u sezoni Indijan Vels, koji se igra od 8. do 18. marta. 

- Obično kažu da je igraču potrebno onoliko vremena da se vrati na vhunski, koliko je bio odsutan. Nadam se da to nije slučaj sa Novakom Đokovićem jer to znači da je njegovoj karijeri kraj - rekao je Beker. 

Nemac ističe da ne treba mnogo očekivati od Srbina odmah po povratku, a istakao je da primer treba da budu Rodžer Federer i Rafael Nadal.

- Bilo bi previše očekivati od njega da po povratku odmah osvoji grend slem. Nadal i Federer su postavili primer kako treba da izgleda povratak, ali oni nisu normalni. Obično je potrebno više vremena da se vratite - objasnio je Nemac.

Za kraj, legendarni teniser je poručio da zna sa kakvim problemima se suočava njegov nekadašnji pulen. 

- Mentalno će to biti najveći izazov. Koliko ste spremni da prihvatite taj "prljavi posao" kao što su treninzi u ponedeljak ujutru, uvodne runde turnira koje očekuju da dobijete, a uslovi su vreli ili vetroviti... - zaključio je Beker. 

(VIDEO) NIKAD NE ODUSTAJTE! Đoković sa terena poslao jaku poruku!

Tagovi: