13.03.2018.

09:18

Foto:

Sport

BEZ POPUSTA ZA SESTRU! Da se zna koja je starija - Venus isprašila Serenu!

Dve legendarne američke teniserke su poslednji put igrale u prošlogodišnjem finalu Australijan opena, kada je bolja billa Serena, dok su ukupno odigrale 29 mečeva, gde takođe prednost ima mlađa sestra - 17:12. 

Prvi set je rešen u šestom gemu, kada je Venus napravila jedini brejk što je bilo dovoljno za vođstvo. U nastavku je bilo znatno više drame, viđeno je čak pet brejkova, a tri je napravila Venus i došla do konačne pobede.

U osmini finala Venus Vilijams će igrati protiv Anastasije Sevastove iz Letonije, koja je iz daljeg toka takmičenja izbacila Nemicu Juliju Gerges sa 6:3, 6:3. 

Na ostalim terenima je samo na jednom meču viđeno tri seta, a pobedu je tu odnela Karolina Voznijacki protiv Aleksandre Sasnovič iz Belorusije 6:4, 2:6, 6:3. Druga teniserka sveta je tako zakazala duel u četvrtoj rundi protiv Ruskinje Darije Kasatkine, koja je eliminisala Amerikanku Sloun Stivens sa 6:4, 6:3. 

Karolin Garsija iz Francuske pobedila je Dariju Gavrilovu iz Australije sa 7:5, 6:4, pa će igrati protiv Nemice Anželik Kerber, koja je u trećem kolu bila bolja od Ruskinje Elene Vesnine sa 7:5, 6:2. 

Amerikanka Danijel Rouz Kolins je sa 6:4, 6:4 nadigrala Sofiju Žuk iz Rusije, pa joj sledi okršaj protiv Špankinje Karle Suarez Navaro koja je sa 7:5, 6:3 izbacila četvrtu teniserku na svetu Elenu Svitolinu.

Tagovi: