23.03.2018.

19:00

Foto:

Sport

NOVI KRAH ĐOKOVIĆA! Očajni Novak izbačen iz Majamija posle 69 minuta igre!

Đoković je jedva imao snage za pola sata igre koliko je parirao Peru, koji inače u Majamiju igra sa povredom leđa. Najbolji srpski teniser  delovao je ne samo bez snage, nego i koncentracije na terenu, pa je doživeo treći vezani poraz. 

Francuski teniser je otpor Novaka u prvom setu slomio u sedmom gemu, kada je napravio brejk, a potom na servis našeg tenisera dobio prvi set sa 6:3.

Per je ozbiljno pripretio i početkom drugog dela igre. Đoković je odbio prvi napad, ali kada je pretrpeo novi brejk za 4:2, uspeo je da se ekspresno vrati i poravna na 4:4. Međutim, rano su se navijači ponadali, opet je posustao i doživeo novi poraz. 

Francuz je na ovaj način sprečio srpski derbi jer će u sledećoj rundi igrati protiv Filipa Krajinovića koji je lako izašao na kraj sa Lijamom Brodijem – 6:3, 6:2.

USA Today


TOK MEČA

Drugi set 

KRAJ! BREK, SET I MEČ za Pera, koji dobija Đokovića posle samo 69 minuta igre sa 6:3, 6:4!

Konačno! Novak dolazi do prve šanse za BREJK, prve u meču i koristi je. Smanjuje rezultat na 4:3, a potom dobrim servis gemom poravnava na 4:4 .

Per prvi pravi BREJK i u drugom setu! Vodi 4:2, Đoković kao da nije na terenu.

Konačno naš teniser bez drame uzima gem i poravnava rezultat u drugom setu - 2:2. S druge strane, Per nastavlja sjajno da servisa, a od Novaka nema nikakve reakcije, nikakvog reterna, pa gubi 3:2.

Novak nije čak ni bleda senka nekada prvog igrača sveta. Jedva se kreće. Poveo 40:0 Per na servis Novaka. Ali, spasao je tri brejk lopte, malo je pomogao i Per greškama, spasao je servis gem srpski teniser za izjednačenje - 1:1.

Per je sada pun samopouzdanja. Nastavlja gde je stao u prvom setu, vodi 1:0 na startu druge runde.

USA Today


Prvi set

Novače, Novače! Poveo je na svoj servis sa 40:0 Đoković a onda promašio servis, pa poslao loptu u aut, pa napravio duplu servis grešku. Poklonio rivalu brejk loptu koju on koristi i Per dobija set sa 6:3.

Francuz sada rutinski dolazi do svog servis gema, vodi 5:3 i juri ka prvom setu.

Uzeo je Per bez problema svoj gem,a onda napravio BREJK. Poveo je 30:0 na servis srpskog asa.  Novak je odmah napao, ali uzeo samo poen. Francuz je stigao do dve brejk lopte. Prvu je Novak spasao, ali ne i drugu. Per pravi brejk i vodi 4:3 u prvom setu. 

Nastavlja Đoković sa dobrom igrom, uzima još jedan gem bez izgubljenog poena, a drugom asom stavlja tačku i vodi 3:2.

Poveo je Novak 30:15 na servis Pera, ali pogrešio i poslao loptu u aut. Potom je francuski teniser osvojio dva poena i izjednačio na 2:2.

Pripretio je Per u trećem gemu, šetao malo Novaka po terenu, ali mu to nije upalilo, gubi 2:1. Francuz je pao kod tog poslednjeg udarca, srećom bez težih posledica. 

Odlično je Novak otvorio meč, bez izgubljenog poena dobija prvi gem i vodi 1:0. Ali, i Per,mada malo teže, dolazi do prvog gema u meču, pa je 1:1.

Tagovi: