10.04.2018.

12:54

Foto:

Sport

(FOTO) VAJDA ĆE SPASITI NOVAKA! Gebhard Fil Grič za Informer: Nole, zovi i tu sam!

Đokovićev bivši kondicioni trener oduševio se kada je čuo da je Vajda ponovo Novakov trener.

Slovak i Srbin potvrdili su pisanje Informera, koji je prvi objavio da je Đoković predložio Vajdi da ponovo sarađuju. Njih dvojica su u nedelju viđeni kako zajedno treniraju u Marbelji.

Saradnja još nije ozvaničena, međutim kao dugogodišnji prijatelj Vajda je odlučio da pritekne u pomoć Novaku, koji mu je kao sin, i pripremi ga za sezonu na šljaci.

Zna recept
Novak je disciplinovan i znaće šta mu je potrebno da se vrati u formuGebhard Grič, kondicioni trener

Česti razgovori

Grič ističe da je to odličan potez.

- Stvarno su opet zajedno? Nisam znao. Pa to je fantastično! Vajda je čovek sa neverovatnom energijom i može mnogo da pomogne Novaku - poručuje Grič za Informer.

Austrijski stručnjak bio je u Đokovićevom timu od maja 2009. do maja 2017, kada je osim sa njim, Novak završio saradnju sa Vajdom, koji ga je vodio od juna 2006, ali i fizioterapeutom i kumom Miljanom Amanovićem.

- Nismo se čuli ove godine, prošle smo često bili u kontaktu. Pričali smo o životnim stvarima. Pre svega smo prijatelji. Novak prvenstveno treba da odredi šta hoće i u kom pravcu će nastaviti karijeru. Mora da nađe svoj put. Pametan je i donosi dobre odluke. Da nije tako, ne bi postigao toliki uspeh - ističe Grič.

Twitter

Mnogi smatraju da je Grič potrebniji Đokoviću od Vajde. Prvi put za deset godina Đoković je pokazao umor u Indijan Velsu i Majamiju, što znači da mu fali kondicije.

Imaz mi se nije mešao u posao

Mnogi smatraju da je guru Pepe Imaz kriv za Novakov pad, ali Grič tvrdi da mu se Španac nikad nije mešao u posao.
- Videli smo se nekoliko puta i ne poznajem ga dobro. Mogu samo da kažem da mi se nikada nije mešao u posao i veoma je prijatan. Ne vidim ni koliko može da se meša u tenis - kaže Grič.

- Ne znam šta je bio razlog, nisam upućen u to koliko je trenirao. Možda je samo bio umoran. Svaka osoba ima dobar i loš dan. Novak je disciplinovan i znaće šta mu je potrebno da se vrati u formu - napominje Grič.

Grič i Đoković imali su neobične metode treninga. Austrijanac je osmišljavao različite vidove vežbi snage i kondicije, što je od Novaka napravilo "zver". Srpski as je veslao, vozio bicikl, preskakao stepenište sa Vajdom na krkačama...

Spreman da pomogne

Inače, Vajda je u Đokovićev tim stigao tri godine pre Griča, pa je verovatno i sam uticao na to da im se Austrijanac pridruži. Vrlo je moguće da će se slična stvar ponoviti i sada. Ukoliko stigne poziv od Đokovića, Grič bi bio spreman da se vrati.

- O tome bismo morali da sednemo i porazgovaramo, kao i njegov i moj tim ljudi. Kao što sam rekao, Novak mi je prijatelj, na moju pomoć može da računa, tako da bih razmislio o povratku u tim ukoliko bi me zvao - jasan je Grič. 

Tagovi: