19.04.2018.

08:22

Foto:

Sport

NOVAK BEZ SNAGE I ČETVRTFINALA! Đoković vodio protiv Tima i izgubio meč!

Igrao je Novak odlično duže od sat vremena, ali se pokazalo da duga pauza još uzima danak, pa je u odlučujućem trećem setu ostao bez snage.

Tim je takav poklon iskoristio, odigrao odlično kada se lomio meč i zasluženo je izborio plasman u četvrtfinale, gde će igrati sa pobednikom duela Nadal - Kačanov.

Đoković je prvi set uzeo posle preokreta, u drugom je krenuo odlično i onda potpuno stao, što je Tim iskoristio da izjednači.

Dve velike šanse koje Novak nije iskoristio su bile na prva dva Timova servis gema u trećem setu. U prvom je bilo 40:40, u drugom je čak Đoković vodio 0:30 i nije uspeo da napravi brejk.

Ono što nije uspelo Srbinu, jeste Austrijancu, koji je u sedmom gemu, iako je Đoković imao 40:15, uspeo da napravi brejk i tako dođe do ključne prednosti za pobedu.

TOK MEČA:

GEM, SET I MEČ! Dominik Tim sa 6:3 dobija treći, odlučujući set!

Austrijanac je napravio još jedan korak ka pobedi - 5:3.

BREJK! Dominik Tim je napravio brejk! Ponovo je Novak imao 40:15 i dozvolio je rivalu da mu oduzme servis i napravi veliki korak ka pobedi - 3:4.

Bilo je čupavo! Novak je od 40:0 došao u situaciju da se bori za gem (40:40) i sa dva asa je uspeo da dođe do 3:2! Odličan gem za Tima, pomogao mu je malo i Đoković u dva poena - 3:3.

Vodi Novak 2:1 u trećem setu. Bila je sada šansa! Imao je Đoković 0:30, a onda je dva naredna poena izbacio u aut. Takav poklon je Tim iskoristio i izjednačio na 2:2.

Lak prvi servis gem za Novaka na početku trećeg seta, bez izgubljenog poena - 1:0. Izvanredno servira Tim poslednjih nekoliko gemova i ovaj je dobio upravo zahvaljujući tom udarcu, pošto je Đoković sa 40:0 došao do izjednačenja - 1:1.

Reuters

Drugi set:

SET! Maltene bez borbe Dominik Tim je dobio poslednji gem, kojim je izjednačio na 1:1 u setovima - 6:2.

BREJK! E, ovo nije dobro! Dominik Tim je pred osvajanjem drugog seta - 5:2. Potpuno je stao Đoković sa igrom, Austrijanac se razmahao po terenu i stekao veliku prednost.

BREJK! Dominik Tim je oduzeo servis Đokoviću! Imao je Austrijanac tri brejk prilike, dve je Novak spasao, treću je poslao u aut - 2:3. ŠTETA! Imao je Novak šanse da uzvrati brejkom, ali je Tim zablistao: sjajan viner, pa dva asa i rezultat je 4:2.

Mnogo borbe u prvom gemu drugog seta, ali tamo gde je stao u prošlom, Novak je nastavio i u ovom - 1:0! Šteta, imao je Đoković brejk šansu, mada ne i istinski, jer je Tim u toj situaciji odservirao viner, a onda i odbranio svoj servis gem - 1:1.

Zaplesao je Novak terenom na 3:5 i potpuno izbacio Tima sa terena! Austrijanac je krenuo da greši, a srpski as da pogađa i pogotovo da dobija sve duge razmene, kao nekad, kada je bio najbolji na svetu!

SET! Vodi Novak Đoković 1:0 u setovima, dobio je taj-brejk sa 7:2!

Idemo u taj-brejk! Pomučio se Novak da osvoji gem, imao je Tim 40:40, ali servis je poslužio Đokovića i rezultat je 6:6.

Prekinuo je Tim seriju srpskog tenisera i bez izgubljenog poena poveo 6:5.

BREJK! Vraća se Novak Đoković u set! Imao je Tim 40:15, a onda se potpuno ukočio! Napravio je i duplu servis grešku i dva debela auta i rezultat je 5:4, Novak ima šansu da izjednači. BILO je gusto! Imao je Tim 0:30, a onda je Đoković dobio sve poene u gemu - 5:5!

Lagano Dominik Tim dolazi do vođstva od 5:2. Bio je Novak na konopcima, imao je Austrijanac set loptu, ipak srpski teniser se odbranio, uz nekoliko sjajnih poena i smanjio na 5:3.

Ponovo je Đoković došao do 30:30, a onda as, pa fenomenalan viner Tima, koji i dalje ima brejk prednosti - 4:1. Dok servis koliko-toliko služi Novaka, Austrijanac ne može da mu ugrozi servis gem, ali i dalje ima brejk s početka - 4:2.

Dominik Tim je na pola puta do osvajanja prvog seta. Đoković je imao šansu na 30:30, ali je ritern na rivalov lagani drugi servis poslao nekoliko metara u aut - 3:0. Najzad prvi gem i za Novaka! Dosta lako, servis ga je ovog puta slušao - 1:3.

Loš početak za Đokovića, nije uzeo ni poen na Timov servis - 0:1. BREJK! Tim je oduzeo servis Novaku i vodi 2:0! Đoković je napravio veliku grešku na 30:0, pošto je pustio jednu loptu misleći da će završiti u autu, a ona je zakačila liniju. Sve naredne poene posle toga uzeo je Tim.

Tagovi: