21.05.2018.

21:49

Foto:

Sport

NOVAK NIJE FAVORIT, ALI NI AUTSAJDER NA ROLAN GAROSU! Santoro upozorio Nadala, koji neće mirno spavati!

Francuz poručuje da je Đoković igrama na minulom mastersu u Rimu svima stavio do znanja da se vraća. Novak je inače odigrao sjajan meč protiv Nadala, koji je ipak bio bolji i slavio sa 7:6, 6:3.

- Razlika između starog i novog Đokovića je samo fizička. Protiv Nadala je u drugom setu pravio više grešaka, zato što je bio nestrpljiv. Na Rolan Garosu je potrebno da budete spremni da igrate dva-tri meča po četiri ili pet sati. Sada, kada odigra dva vezana poena visokog intenziteta, to utiče na njega - kazao je Santoro. 

Konkurenti ne bi smeli da otpišu Novaka iz nekoliko razloga, ali ga Francuz ipak ne svrstava među faviorite za osvajanje.

- Ne radi se samo o tome što Novak igra dobro, nego je ponovo ambiciozan. Pronašao je tu želju u Monte Karlu. Zahvaljujući trenutnom nivou igre moći će da pobedi mnoge protivnike na Rolan Garosu. Zato Novaka ne bih svrstao među autsajdere. Ipak, ne možete da usavršite telo za devet dana. Zato ne želim da svrstam Đokovića u kategoriju favorita za osvajanje - poručuje Santoro.

Đoković u Rimu nije uspeo da odbrani finale, pa je od ove nedelje 22. teniser sveta. Međutim, biće među nosiocima na Rolan Garosu. 

Tagovi: