30.05.2018.

16:46

Foto:

Sport

MOJE ODLUKE SU ISPRAVNE, IAKO NEKI NE MISLE TAKO! Novak zna šta mu nedostaje da bude na vrhunskom nivou!

- Nikada nisam pomislio da će mi biti potrebni mečevi da bih sticao samopouzdanje. Izgleda da učim nešto novo. Uvek pratim svoje srce i osećaj. Moje odluke su uvek ispravne u datom trenutku, iako neki ljudi ne misle tako. Pokušavam da napredujem kao osoba i kao igrač. Nisam na željenom nivou trenutno, ali tako je kako je - kazao je Đoković. 

Đoković kaže da pokušava servis da prilagodi situaciji sa laktom desne ruke. 

Trenutno ništa ne menjamo na treningu, samo se trudimo da steknem samopouzdanje i da budem komforan sa tim pokretomNovak Đoković

- Promenio sam tri različita pokreta pri servisu od početka godine, ako pogledate Melburn i Indijan Vels. Trenutno ništa ne menjamo na treningu, samo se trudimo da steknem samopouzdanje i da budem komforan sa tim pokretom. Ima uspona i padova – treba im ritma i kada mi krene dobro, onda se brzina povećava, ali ima i perioda kada ne ide kako treba. Brzina uglavnom zavisi od samopouzdanja.

Posle duela sa Špancem uz osmeh je Novak poručio da ne može da veruje da je igrao sa igračem deset godina mlađim od njega

- Ne mogu da verujem da je mlađi deset godina od mene. I to sam doživeo - našalio se Novak pole meča.

Srpski teniser je istakao da je Munar bio veoma težak i borben protivnik.

- Odličan je teniser, veliki borac, dobro je pripremljen, pokazao je sjajan duh i veoma dobar tenis, što je i logično imajući u vidu da često trenira sa Rafom, odnosno da je član njegove akademije - rekao je Novak Aleksu Koreči odmah posle susreta. 

(FOTO) NOVAK SE MUČI, ALI GAZI! Đoković preko anonimnog Španca do mnogo poznatijeg!

Đoković je bio zadovoljan svojom igrom, ali je svestan da mora da diže nivo forme jer ga čekaju mnogo ozbiljniji rivali. U trećemm kolu igra sa Robertom Bautista Agut.

- Imao sam dobre i loše momente. Nisam bio na najboljem nivou, ali sam ipak bio dovoljno dobar kada je to bilo najpotrebnije i mislim da sam zasluženo slavio. Vremenski uslovi su promenjivi, loptica je danas nešto slabije odskakala, ali svakako da moram da budem i da jesam zadovoljan pobedom - kazao je Đoković.

Tagovi: