02.07.2018.

22:33

Foto:

Sport

NOVAK LAGANO DO DRUGOG KOLA! Đoković pregazio Sandgrena na startu Vimbldona

Ceo meč je bio igra mačke i miša, jer je Novak sve vreme diktirao ritam i razbijao Amerikanca u svim razmenama.

Sandgrena je u meču držao jedino veoma dobar servis, a kada bi se razvio poen, nije imao šanse protiv srpskog tenisera.

Đoković će u drugom kolu igrati sa Orasiom Sebaljosom, koji je sa 3:1 u prvom kolu pobedio Gvida Andreocija.

TOK MEČA:

KRAJ! Gem, set i meč - 6:2. Novak ide u drugo kolo.

BREJK! Novak bez izgubljenog poena je uzeo servis Sandgrenu i poveo sa 5:2. Sada će servirati za meč.

Ponovo čudan gem za Novaka. Imao je 0:40 i onda dozvolio Sandgrenu da osvoji gem i smanji na 3:2. Malo mučenja za Đokovića, 30:0 pa 30:30, ali na kraju ipak osvojen gem i vođstvo od 4:2.

BREJK još jednom! Grabi Nole ka pobedi, vodi sa 3:0 u trećem setu. I EVO RIBREJKA! Prvi put u meču Sandgren je oduzeo servis Novaku! Tačnije rečeno, Đoković mu je poklonio gem serijom grešaka - 3:1.

BREJK! Odmah Novak uzima servis Sandgrenu i pušta lavovski krik! Đoković vodi 1:0! Izgleda da se i Novaku žuri da gleda Mundijal. Ekspresno do gema, bez izgubljenog poena - 2:0.

Reuters

Drugi set:

SET! Novak je drugi set dobio sa 6:1 i još jedan ga deli od pobede!

Još jedan lagani gem za Novaka. Sandgren je ovog puta uspeo jedan poen da izvuče - 4:1. BREJK! Đoković je ponovo oduzeo servis Amerikancu. Posle 0:40, Tenis je uspeo da dođe do izjednačenja, ali je potom srpski as uspeo da ga slomi i povede 5:1.

Sve ide svojim tokom, kao Temza kroz London. Novak vodi 3:0. Prekinuo je Sandgren crnu seriju, smanjuje na 3:1.

Novak je dobio svoj prvi servis gem u drugom setu - 1:0. BREJK! Ide Đoković na 2:0! Oduzeo je odmah servi Sandgrenu i došao do lepe prednosti već na startu drugog seta.

Reuters

Prvi set:

SET! Novak lagano uzima prvi set sa 6:3.

Šteta! Imao je Novak tri brejk lopte, ali je Sandgren servisima uspevao da se spasi i na kraju da sačuva servis gem - 4:3. Međutim, nije bilo greške na Đokovićevom servisu. Bez izgubljenog poena - 5:3.

Sandgren je od 40:0 došao do 40:40, a onda je odigrao dva dobra poena i spasao gem - 2:3. Lagano Đoković čuva svoj servis, bez izgubljenog poena - 4:2.

Dosta jak vetar danas u Londonu, što nikako ne prija Đokoviću, jer ne voli da igra po takvim vremenskim prilikama. Ali, za sada drži koncentraciju na maksimumu...

BREJK! Novak oduzima servis Sandgrenu! Imao je Đoković 0:30, pa je Amerikanac sa tri sjajna servisa okrenuo na 40:30, a onda je sve poene poslao u aut ili mrežu - 2:1. Potvrđen brejk bez problema, Novak vodi 3:1.

Meč je krenuo servisima Sandgrena, koji je sačuvao svoj gem i poveo sa 1:0. Lagano i Novak uzima svoj gem - 1:1.

Tagovi: