12.07.2018.

18:52

Foto:

Sport

FINALEEEEEE!!! Novak Đoković u EPSKOM meču slomio Rafaela Nadala i igraće za TROFEJ!

Novak Đoković će u nedelju igrati protiv Kevina Andersona za svoj četvrti trofej na Vimbldonu, a 13. ukupno grend slem pehar u karijeri.

Spektakularan meč odigrali su Đoković i Nadal! Srpski teniser je posle prvog dana vodio 2:1 u setovima, kada je borba morala da bude prekinuta, jer je došla ponoć po britanskom vremenu, a tada, po zakonu, ne može da se igra.

Narednog dana Nadal je bolje otvorio meč. Došao je ekspresno do 3:0, Đoković se vratio do 3:3, ali Španac je nekako bolje diktirao tempo i kontrolisao poene i na kraju je uspeo da sa 6:3 uvede meč u peti set. 

A, peti set je bio neverovatan! Bilo je brejk šansi na obe strani, ali nijednog brejka sve do 9:8!

Novak je maestralno servirao, dok je uzvraćao istom merom i Nadal... Publika je bila u transu, teniseri davali "dvesta odsto" svojih mogućnosti...

I poslednji gem je bio kao po željama srpskog asa. Rafa nije uspeo ni da zakuva situaciju, Novak je napravio ključni brejk i pobedio sa 10:8.

Srpski as je ujedno poveo i sa 27:25 u međusobnim duelim sa Rafaelom Nadalom.

Reuters

TOK MEČA:

Peti set:

BREJK! GEM, SET I MEČ! Novak Đoković ide u finale Vimbldona!

Ispuštena meč lopta nije pokolebala Novaka! Dosta lako osvojen servis gem i vođstvo 9:8.

ZA INFARKT! Duže od 10 minuta je trajao gem, tri brejk šanse je imao Nadal, četiri gem lopte Novak i najzad taj poen kojim je poveo 8:7! MEČ lopta je otišla u nepovrat! Šta je odigrao Nadal u tom poenu je za nevericu - 8:8.

Svojim 22. asom, što mu je rekord u jednom meču, Đoković dobija gem i vodi 7:6. NEVEROVATNO! Imao je Novak 15:30 i nije uspeo posle toga da vrati nijedan servis - 7:7.

Novi gem za Novaka, vodi 6:5. Drama dostiže vrhunac... Ne popušta Nadal ni za jotu. Imao je Đoković zicer u prvom poenu, koji je poslao u mrežu, a posle toga je Španac rutinski odradio gem - 6:6.

AUH! Imao je Nadal 15:40! Nikad nije bilo opasnije u petom setu! Ali, Novak je našao servis, a onda dobio i dve razmene i poveo sa 5:4! JAOJ! Imao je Đoković 0:30 i sve ostale poene je uzeo Nadal! Španac je servirao fantastično, nije pružio Novaku ni šansu da dođe do brejk lopte - 5:5.

Reuters


Drži se Đoković! Još jedam gem koji srpski teniser lako stavlja u svoj džep - 4:3. NE, NE i NE! Imao je Novak brejk loptu i nije uspeo da je iskoristi... Nadal igra neverovatno i kad je pod najvećim pritiskom i odbranio se - 4:4.

Novi brz gem za Novaka, posle 0:15 četiri odlična, kratka poena, za vođstvo 3:2. Ekspresno do izjednačenja dolazi Nadal, gotovo da se nije ni igralo - 3:3.

Drži Novak svoj servis, dva sjajna servisa, dve odlične razmene, Đoković vodi 2:1. Još lakše Nadal uzvraća, sa nulom - 2:2.

Dobar početak, servis gem bez izgubljenog poena za Novaka - 1:0. Uzvraća Nadal, ali je moglo da se dobro zakuva, pošto je Đoković držao 30:30, imao dobru poziciju u narednom poenu, ali je paralela otišla u aut - 1:1.

Reuters

Četvrti set:

SET! Neverovatno šta je u ovom gemu uradio Novak! Imao je 0:40 i izgubio je gem i set! Nadal sa 6:3 uvodi meč u peti set.

Došao je Novak do 40:30 na Rafin servis, ali je poslednju loptu izbacio u aut, pa je Nadal prekinuo Đokovićevu seriju i poveo sa 4:3. BREJK! Čim stane servis, Nadal koristi svoje šanse! Rafa je oduzeo servis srpskom teniseru i serviraće za izjednačenje u setovima - 5:3.

BREJK! Uzvraća Đoković! Sjajan gem za srpskog tenisera, čvrst stisak pesnice na kraju i nadamo se početak bolje igre - 2:3. Vraćamo se na početak! Siguran Novakov servis gem i rezultat je 3:3.

Razbija Nadal Đokovića, nažalost! Bez izgubljenog poena, za tili čas, Rafa je potvrdio brejk i vodi sa 3:0! Evo ga i prvi gem za Novaka, bez izgubljenog poena, slušao ga je servis - 3:1.

ŠTETA! Prvi gem je trajao duže od 15 minuta! Imao je Novak dve brejk lopte, imao je inicijativu u velikom broj poena, ali je Nadal uspevao da se izvuče i da na kraju odbrani svoj servis i povede 1:0! BREJK! Potpuno loš govor tela Đokovića, dok je Rafa izašao kao ranjeni lav na teren i potpuno dominira u razmenama - 2:0!

- Po statistici koju je objavio ESPN, Đoković je tri puta u karijeri vodio 2:1 protiv Nadala u setovima i sva tri puta je dobio meč! Pa, neka se ta tradicija nastavi!

AP/Photo

Treći set:

Izborio se i Nadal za taj-brejk - 6:6.

Nije bilo svejedno Novaku, 0:30 je imao Nadal, ali Đoković ponovo "pronalazi" sjajne servise i obezbeđuje taj-brejk - 6:5.

Uzeo je Nadal prvi poen u devetom gemu, ali je Đoković potom preuzeo kontrolu i uzeo gem - 5:4. Nadal servirao za ostanak u setu i to je uradio uspešno - 5:5.

Ništa novo, španski teniser ponovo siguran u svom servis gemu - 4:4.

Bilo je sada malo napeto i na Novakov servis, došao je nadal do 30:30, ali naš as uzima dva poena i završava posao - 4:3.

Izvukao se Nadal, bilo je 0:30, ali je Rafa sjajno odigrao četiri naredna poena i nastavio trku - 3:3.

Reuters

Nastavlja Novak da dominira u gemovima na svoj servis, nije prepustio rivalu niti jedan poen - 3:2.

Naš teniser nastavlja sa odličnim servisima u trećem setu i najviše zahvaljujući tom udarcu vodi - 2:1. Uzvraća Nadal gemom bez izgubljenog poena - 2:2.

Dobro je Novak otvorio treći set, pre svega je odlično servirao i poveo 1:0. Uzvratio je Nadal gemom bez izgubljenog poena - 1:1.

Ovo znači da će meč gotovo sigurno biti završen u subotu. Meč je do sada trajao sat i 50 minuta, preostalo je još sat i 10 minuta za igru, pa je teško verovati da će još najanje dva seta biti završena za to vreme.

Previše prilika je propustio Novak u drugom setu. Opet je imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio i Nadal je došao do izjendačenja - 3:6.

Ostao je Novak u ovom setu , za sada. Na redu je teži posao, da napravi brejk, ako ne želi da izgubi set - 3:5.

Sada je Nadal potvrdio brejk bez problema. Novak nije imao šta da traži u ovom gemu - 2:5.

Brejk! Opet je Nadal oduzeo servis Đokoviću. "Lomio" je Španac našeg tenisera, imao nekoliko prilika za brejk i na kraju uspeo da oduzme servis - 2:4.

Ribrejk! Odmah je Novak uzvratio istom merom i oduzeo servis Špancu. Ali više od samog brejka znači i način na koji je do njega došao - razbio je Rafu i dotukao jednim lobom - 2:3.

Reuters

Brejk! Stigla je kazna Đokovića za propuštene brejk prilike. Prvi put u meču je Nadal došao do brejk lopte i odmah je iskoristio - 1:3.

Šteta! Dve prilike za brejk je imao naš as, ali ih nije iskoristio. Ljut je Đoković na sebe zbog propuštenih šansi - 1:2.

Bilo je malo problema, stigao je Rafa do 40:40, ali Novak i dalje ne da protivniku ni priliku za brejk - 1:1.

Mogao je Novak da nokautira protivnika, ali nije iskoristio brejk loptu. Nadal je uzeo uvodni gem - 0:1.

Novak na ovom meču ima podršku i trenera Fulama Slaviše Jokanovića.

GEM I SET! Novak je rutinski odservirao za prvi set - 6:4.

Smanjio je zaostatak Nadal, uzeo je gem bez izgubljnog poena, a Novak će sada imati priliku da na svoj servis dođe do seta - 5:4.

Potvrdio je brejk naš as! Odlična igra Đoković u dosadašnjem toku meča - 5:3.

BREJK! Novak je imao tri vezane brejk lopte i iskoristio je drugu! Đoković odlično čita servis protivnika - 4:3.

Šteta! Imao je Novak dve prilike za brejk, ali ih nije iskoristio, a i Rafa je imao malo sreće, odnosno pomoć mreže u ovom gemu - 2:3.

Opet naš as dolazi do 40:40, ali Rafa ne dozvoljava protivniku priliku za brejk - 1:2. Potom Đoković opet bez poteškoća uzima gem za 2:2.

Odmah je Novak zapretio, bilo je 40:40, ali Nadal je ipak uzeo uvodni gem. Uzvratio je Đoković, koji je lagano osvojio svoj prvi servis gem - 1:1.

Zanimljivo - Nadal je izabrao da prvi servira, iako kada god dobije priliku da bira, uvek želi da prvi prima servis.

Tagovi: