18.07.2018.

12:39

Foto:

Sport

NOVAK HTEO DA IDE U PENZIJU! Italijan sve zaprepastio: Posle Majamija razmišljao je da ostavi tenis!

Novak je zbog povrede lakta pauzirao šest meseci, vratio se u Australiji, ali obnovio povredu, pa je morao na operaciju. I tada se prebrzo vratio, pa je nakon mastersa u Indijan Velsu i Majamiju razmišljao čak i da okonča karijeru, tvrdi Italijan. 

- Bilo je to stvarno ostvarenje sna, posebno kada pomislimo da je posle Majamija okupio svoj tim i rekao: "Hajde da razgovaramo sa sponzorima jer ne znam da li želim da nastavim da igram ili ne". Stvarno je razmišljao da ostavi tenis - otkrio je za Skajsport Volandi nakon što je Đoković osvojio četvrtu titulu na Vimbldinu. 

Italijan je uvek verovao da je Đokoviću potrebna samo jedan velika pobeda kako bi povratio samopouzdanje.

- O tome sam razgovarao sa Fabio Fonjinijem pre nekoliko dana, ali smo znali da će, ako dobije dva teška meča na vrhunskom nivou, povratiti samopouzdanje. Nismo očekivali da opet osvoji Vimbldon, ali posle duela sa Kajlom Edmundom u trećem kolu, videli smo Đokovića koji je mnogo napredovao. 

Bez sumnje možda i  najvažniji meč sezone za Novaka je polufinale sa Rafaelom Nadalom koje je trajalo više od pet sati i igralo se u dva dana. 

- Meč sa Nadalom je jedan od najlepših susreta najmanje u poslednje dve godine. Njegov zagrljaj sa sinom Stefanom u finalu je bio presladak, kao san - dodao je Volandri.

Tagovi: