10.09.2018.

03:03

Foto:

Sport

OVO SE ĐOKOVIĆU DESILO PRVI PUT! Osvojio grend slem, a nije morao da igra s Nadalom, Federerom i Marejom!

Srpski as na prehodnih 13 grend slem turnira koje je osvojio, nije mogao da izbegne bar jedan derbi sa Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom ili Endijem Marejom. 

Na putu do Australijan opena 2008. godine pobedio je Rodžera Federera u polufinalu. Novak je potom tri godine u nizu bio nepobediv u Melburnu. On je 2011. u finalu savladao Endija Mareja, u polufinalu Rodžera Federera, dok 2012. nisu uspeli da ga zaustave Endi Marej i Rafael Nadal. Naredne sezone opet je isprašio Endija u finalu, a nesrećni Britanac je i dve godine kasnije bio na putu srpskom asu i to u finalu, kao i 2016. godine, kada prvo u polufinalu Đoković očitao lekciju Federeru.

Vimbldon je prvi put osvojio 2011, a pali su prvo Marej u polufinalu, pa Nadal u finalu. Tri godine kasnije preko Federera je morao do trofeja, kao i 2016. godine. Ove sezone je u finalu pao Rafael Nadal.

Pred Đokovićem su 2011, kada je prvi put podigao trofej na Ju Es openu pala dvojica verovatno najboljih ikada, Federer u polufinalu i Nadal u finalu. I četiri godine kasnije morao da se za trofej bori sa jednim iz velike četvorke - opet sa Federerom.

Rolan Garos osvojio je jednom Novak, 2016. I opet je na putu imao nekoga iz velike četvorke - Endija Mareja.

Tagovi: