21.10.2018.

12:19

Foto:

Sport

NOLE PRVI BEZ PRAVE BORBE? Nadal neizvestan za masters u Parizu!

Novak Đoković je samo 215 bodova iza Nadala na ATP listi i ukoliko bi Španac odustao od nastupa u Gradu svetlosti, gotovo sigurno bi došlo do promene na tronu.

Direktor turnira u Parizu Gij Forže je otkrio da se još ne zna da li će Nadal zaigrati na mastersu, iako poslednje informacije govore da trenira na Majorki, iza zatvorenih vrata.

- To što neko trenira, ne znači sigurno i da je spreman da igra mečeve. Možeš da udaraš lopticu, ali kretanje sa jedne na drugu stranu terena je nešto sasvim drugo. Ako nisi sto odsto spreman, ne možeš da se boriš. Pogotovo to važi za Rafu, koji je jedan od najboljih defanzivaca u tenisu - istakao je Forže.

On je priznao da ima posredne informacije oko zdravstvenog stanja španskog tenisera.

- Nisam pričao direktno sa Nadalom, već sa ljudima oko njega. On daje sve od sebe, veliki je profesionalac, a ceo tim se trudi da ga spremi, da bi se borio za opstanak na prvom mestu ATP liste. Rafa ni prošle sezone nije bio potpuno spreman za turnir, ali je došao. Nadamo se da ako je njegovo stanje toliko loše, da neće moći da igra, da ćemo se videti naredne godine - poručio je Gij Forže.

Tagovi: