28.10.2018.

23:11

Foto:

Sport

IGRAM BOLJE NEGO IKADA! Đoković spreman da u Parizu preuzme tron!

Đoković ima šansu da ukoliko u Gradu svetlosti bude bolji od Rafaela Nadala, preuzme teniski tron, a to ga izuzetno motiviše pred start takmičenja.

Veoma sam zadovoljan onim što sam postigao sa svojim timom u poslednjih četiri-pet meseci. A sa povredom Rafe, i njegovim izostankom iz Kine, došao sam u poziciju da mu se veoma približim na rang-listi i da se borim da na kraju godine budem “broj 1”. Svestan sam toga, i daću sve od sebe da pokušam da to postignem - izjavio je Novak na konferenciji za štampu.

On je priznao da je potpuno spreman i fokusiran, jer poslednjih meseci igra bolje nego ikad.

Da budem iskren, na Ju Es openu i u Šangaju odigrao sam bolje nego ikad pre. Zaista trenutno uživam u tenisu i takmičenju. Kada pobedite na toliko mečeva imate puno samopouzdanja. Mislim da u ovom trenutku igram najbolji tenis. Uvek može bolje, ali osećam da je ovo veoma visok nivo - istakao je Novak.

Činjenice koje favorizuju Đokovića pred start turnira su što je nekoliko puta osvajao takmičenje u Bersiju, za razliku od Nadala, koji nikada nije došao do pehara, a drugo je i forma, pošto je Novak slavio na turniru u Šangaju, dok je Rafa van terena još od Ju Es opena zbog problema sa kolenom.

Tagovi: