Autor: Informer.rs

03.11.2018.

17:02 >> 19:45

Foto:

Sport

POBEDAAA! ĐOKOVIĆ U EPSKOM MEČU SAVLADAO FEDERERA! Novak ide po trofej u Parizu!

Bio je to duel koji je trajao duže od tri sata. Fenomenalnu igru prikazali su i Đoković i Federer, a na kraju je igra živaca u taj-brejku trećeg seta pripala Srbinu.

Velikom šampionu kakav je Federer stegla se ruka, na 1:3 je odservirao duplu servis grešku, poklonio Novaku veliku prednost, koju je Đoković znao da iskoristi.

Bio je to 47. međusobni duel Đokovića i Federera, a sada Novak ima prednost 25:22 u pobedama. Švajcarac pune tri godine, od završnog mastersa 2015. ne zna za pobedu nad srpskim teniserom.

Novak Đoković će se za trofej u Parizu boriti protiv ruskog tenisera Karena Hačanova, sa kojim je prvi put igrao na Vimbldonu ove godine i lako ga pobedio sa 3:0 u setovima.

TOK MEČA: 

POBEDAAAA! NOVAK ide u finale mastersa u Parizu! 

Odluka pada u taj-brejku!

Sve polazi za rukom Rodžeru u ovom setu, lako je dobio gem i obezbedio makar taj-brejk - 6:5. TAJ-BREJK! Novak je odbranio svoj gem - 6:6!

Ništa to nije poljuljalo srpskog asa. Bez izgubljenog poena je dobio gem - 5:5. Drama u Parizu dostiže vrhunac!

MA, NEVEROVATNO! Imao je Đoković 15:40, dve brejk lopte kojima bi možda i rešio meč, ali je izgubio četiri naredna poena! Federer sa konopaca dolazi do vođstva od 5:4. 

Vrhunski servira Federer, gotovo da je nedodirljiv. Novak bez prave šanse da napadne - 4:3. Tri asa u gemu odservirao je Đoković! Uzvratio je Švajcarcu punom merom i sada smo na 4:4 posle 2 sata i 40 minuta igre.

Šiba Federer asove, ne dozvoljava da se igra razvije. Brzo osvojen gem, vodi Švajcarac 3:2. Pola gema žestoka borba, polovina dva odlična Novakova servisa i nerešeno je - 3:3.

Vrlo je besan Novak zbog ponašanja publike, koja je gotovo jednoglasna u podršci Federeru, a to se odražava i na njegovu igru. Rodžer lako do 2:1. Sada lak gem za Đokovića, dobro ga je služio servis - 2:2.

NEVEROVATNO! Imao je Novak 15:40, dve brejk lopte, kod prve je Federer pogodio as, a kod druge mu je pomogla mreža kao da mu je rod rođeni. Takav poklon je pogurao Rodžera do osvajanja gema - 1:0. A, sada težak gem za Đokovića, zapretio je Rodžer sa 15:30, ali je Novak dodao gas i dobio gem - 1:1.

Informer

Drugi set:

SET! Rodžer Federer je napravio brejk i uzeo set - 7:5! Odluka pada u trećem!

ŠTETA, ŠTETA, ŠTETA! Imao je Đoković 0:30, imao je i brejk loptu, ali prejeftino prokockao sve te šanse i dozvolio Federeru da se vrati u gem, a onda i da ga osvoji - 6:5.

Na 30:30 Rodžer je ispalio as, a onda i viner, pa je gotovo bez borbe došao do vođstva od 5:4. Nije bilo mnogo razmena ni na Novakovom servisu - 5:5.

Imao je Novak 0:15, pa je promašio zicer, pa 15:30, zbog čega se Švajcarac razbesneo, počeo glasno da gunđa, a onda pogodio dva gromovita servisa i poveo 4:3. Đoković surovo i lako do 4:4.

Turbo gem za Švajcarca, bez izgubljenog poena, gotovo bez igre - 3:2. Savršen gem potom za Novaka, takođe sa "nulom" - 3:3.

Bilo je 40:0, pa je Đoković prišao na 40:30, ali siguran servis Federera za 2:1 u gemovima. Lagano je Novak uzvratio, Federer ni poen nije uzeo - 2:2.

Dve brejk lopte imao je Novak da odmah uzme servis Federeru, nije ih iskoristio i Švajcarac je to kaznio i poveo sa 1:0 u drugom setu. Usledio je "kilometarski" gem na servis Đokovića, prvi put je morao da spasava brejk loptu, ali je ta operacija uspela - 1:1.

Informer

SET! Novak vodi 1:0! Prava rezultatska klackalica i igra nerava, ali sa 8:6 Đoković je dobio set!

Novak je obezbedio makar taj-brejk! Još jedan lak gem, samo jedan izgubljen poen - 6:5. Idemo u taj-brejk! Imao je Rodžer 40:15, pa je Đoković došao do izjednačenja, ali naredna dva poena su pripala Švajcarcu.

Sve neiskorišćene šanse nisu nimalo uzdrmale Đokovića. Srpski as sa nervima od čelika je glatko dobio naredni gem - 5:4. Borba se nastavlja ne smanjenom žestinom. Švajcarac je lako uzeo svoj gem - 5:5.

ŠTETA, ŠTETA, ŠTETA! Trajao je gem duže od 10 minuta, imao je Novak tri brejk lopte, imao šanse za još neku, pravio atipične greške, jednu je Federer spasao neverovatno srećnom reakcijom i na kraju - 4:4.

Napokon i jedan ekspresni gem za Đokovića! Rodžer nije uzeo ni poen, niti je bio blizu da poentira - 4:3.

Jako težak gem, Federer je imao 0:30, ali Novak je pustio ruku i uspeo da se izvuče iz nevolje, uz dva fantastično odigrana poena - 3:2. Ponovo je Švajcarac lako osvojio svoj servis gem, Novaku je pripao samo jedan poen - 3:3.

Igra se atomski tenis! Publika je već u transu kakvi se poeni igraju, a Novak vodi 2:1. Najbrži gem do sada, Federera je išao prvi servis, dobio je tri laka poena, jedan mu je Đoković poklonio i sada je 2:2.

Težak prvi gem, ali ga je dobio Đoković! Imao je Novak 40:15, pa dva puta prednost i na kraju je Federer poslao loptu u mrežu - 1:0. Šteta, imao je Đoković brejk loptu, nije je iskoristio, poslao je u mrežu, a Rodžer je onda uzeo dva naredna poena i izjednačio - 1:1.

- Novak će prvi servirati.

- Kako pišu strani izveštači iz "Bersija", u publici se oseća napetost "do krova", iako igrači još nisu ni izašli na teren.

Tagovi: