Autor: Informer.rs

05.11.2018.

16:51

Foto:

Sport

ĐOKOVIĆ GODINU ZAVRŠAVA NA PRVOM MESTU! Nadal se povukao sa Završnog mastersa u Londonu!


Nadal je pred prvi meč na mastersu u Parizu morao da odustane od turnira zbog problema sa trbušnim mišićem, ali su se organizatori Završnog mastersa nadali da bi Nadal mogao da nastupi u prestonici Velike Britanije

Ipak, Španac je primoran da odustane i od ovog takmičenja, pa ga više nećemo gledati na terenu do kraja sezone. Pored problema sa mišićem Nadala muči i zglob, pa ga čeka operacija.

Rafaelu Nadalu je prvo mesto u Parizu preoteo Novak Đoković, koji će biti na vrhu ATP liste i na kraju sezone. Đoković ima 8045, 565 više od Rafe i 2025 više od Federera, pa je definitivno trka za prvu poziciju završena. Švajcarac i ako pobedi na Završnom mastersu ne može da pretekne srpskog asa, jer maksimalno može da osvoji 1.500 poena. 

- Uradio sam sve što sam mogao kako bih bio spreman za završetak sezone, kako bih igrao u Parizu i Londonu. Nažalost, problem sa trbušnim mišićem koji me je sprečio da igram u Parizu je i dalje tu, kao i povreda zgloba zbog koje moram na operaciju. Zbog problema sa trbušnim mišićem neću moći da nastupim u Londonu, pa ćemo samim tim odvojiti vreme kako bi rešili i neke druge trenutne probleme, ali i one koji mogu da naprave nezgodu u budućnosti - objasnio je Nadal zašto je završio sezonu.  

Umesto Rafaela Nadala u Londonu će se naći trenutno 10. teniser sveta Džon Izner. 

Završni masters u Londonu se igra od 11. do 18. novembra. Novak u Londonu ne brani poene, a Rafino povlačenje će uticati i na žreb za Završni masters. Sada će Đoković i Federer biti u različitim grupama i neće moći da se sastanu do polufinala. 

KRALJ SE VRATIO NA TRON! Novak Đoković zvanično prvi teniser sveta!

Tagovi: