Autor: Informer.rs

12.11.2018.

22:32

Foto:

Sport

(VIDEO) ĐOKOVIĆ STARTOVAO POBEDOM! Nole bez problema savladao Iznera

Dobru formu i sjajnu drugu polovinu godine Novak je potvrdio i protiv izuzetno raspoloženog Iznera, koji je pogodio veliki broj asova, što ga je i dugo držalo u igri, ali nedovoljno da ozbiljnije pomrsi konce novom planetarnom šampionu.

Jedan brejk bio je dovoljan da se osvoji prvi set, a u drugom je koristeći svu dominaciju svog servisa ostavljajući protivnika sa nulom stigao do dva brejka u finišu seta i stigao do prilično lagane pobede, koja se nijednog trenutka ozbiljnije nije dovodila u pitanje.

Đoković je ovim trijumfom stigao do prvog mesta u grupi A Završnog mastersa u Londonu sa jednom pobedom koliko ima i Aleksandar Zverev, koji je nešto ranije tokom dana savladao Dominika Tima.

BREJK - SET - MEČ! Novak uzima novi brejk i pobeđuje sa 6:4, 6:3.

Posle dužeg vremena Izner konačno stiže i do nekog poena na Novakov servis, ali Đoković ipak rutinski rešava gem i vodi sa 5:3.

BREJK! Novak koristi drugu brejk šansu i konačno osvaja gem ne protivnički servis u ovom setu pa sada vodi sa 4:3 i ima priliku da u narednom stigne na korak od pobede.

Izner stiže do 13. asa na meču i vodi sa 3:2. Još se čeka na brejk. Novak nastavlja u istom ritmu i sa nulom ostavlja Iznera na svoj servis i stiže do 3:3.

Amerikanac dolazi do novo vođstva 2:1, ali Nole opet udara nulu i dolazi do 2:2.

Izner koristi prvu priliku da osvoji gem u drugom setu i vodi sa 1:0, ali Đoković ga već u narednom ostavlja sa nulom i izjednačuje na 1:1.

I set

GEM-SET- Nole sa nulom ostavlja Iznera u poslednjem gemu i dobija prvi set sa 6:4.

Opet taj paklen servis Iznera dolazi do izražaja i nadamo se samo odlaže trijumf Đokovića u ovom setu. Srbin vodi sa 5:4 i u narednom ima priliku da osvoji set.

Inteligentan drop-šot Đokovića koji je potpuno zbunio Iznera za novi gem i vođstvo od 5:3.

Iznerov servis je bio u ovom gemu presudan da američki teniser u odsutnim momentima smanji prednost Novaka na 4:3.

Novak stiže malo teže od planiranog do novog gema i ulazi u finiš seta sa prednošću od 4:2.

Najbolji teniser sveta koristi prvu od dve vezane brejk lopte i konačno uzima gem na protivnikov servis i stiže 3:2.

Novak bez problema osvaja drugi gem na svoj servis i stiže do 2:2.

Đoković je imao novu šansu za brejk, već drugu na Iznerov servis, ali opet Amerikanac stiže do gema i vodi 2:1.

Novak je bio u prilici da uzme brejk već na startu meča, ali se Izner izvukao i osvojio prvi gem na meču. Amerikanac vodi 1:0. Novak mu ubrzo vraća gem i izjednačuje na 1:1.

Tagovi: