Autor: Informer.rs

13.11.2018.

10:22

Foto:

Sport

AKO FEDERER NEMA POSEBAN TRETMAN, KO ĆE DA GA IMA? Novak stao u odbranu velikog teniskog rivala

Beneto je izneo niz optužbi na račun teniskog asa da mu se namerno ugađa izborom večernjih termina u rasporedu za mečeve, kako bi se izbegle dnevne vrućine, ali Đoković smatra da su privilegije te vrste potpuno opravdane, jer je reč o velikom šampionu.

- On i zaslužuje poseban tretman jer je šestostruki šampion Australijan Opena i jedan od najboljih igrača svih vremena. Ako on nema takav tretman, ko onda treba da ga ima? Ljudi dolaze da gledaju njega kako igra, žele da ga vide u udarnom terminu, što je konkretno u "Rod Lejver areni" 19.30 časova - rekao je Đoković, koji je nedavno u Parizu izvojevao pobedu protiv Federera u polufinalu mastersa.

(VIDEO) ĐOKOVIĆ STARTOVAO POBEDOM! Nole bez problema savladao Iznera

Ipak, Novak je dodao da razume optužbe Benetoa, ali napominje da je očigledna privilegija mora da ide uz takvu veličinu kakav je Federer.

Razumem i Žilijena jer ponekad se čini da neki igrači imaju povlašćen tretman na određenim turnirima iz godine u godinu. S druge strane, morate da shvatite da je Federer udarna snaga tenisa u smislu prihoda, pažnje koju privlači. Žilijen i momci poput njega takođe profitiraju od tenisa zbog Rodžera i onoga što je on uradio za ovaj sport - brutalan je bio Đoković.

(VIDEO) RONALDOVE MUKE SA HVATANJEM TENISKE LOPTE! Portugalac gledao Đokovića i zasmejao publiku

Sličan stav poput Đokovića na ovu temu imao je i Džon Izner rekavši da koristi od Federerovih privilegija imaju svi teniseri uporedivši to sa benefitima koje imaju golferi zahvaljujući popularnosti Tajgera Vudsa, najboljeg među njima.

Tagovi: