Autor: Informer.rs

14.11.2018.

09:31 >> 16:29

Foto:

Sport

NOLE GAZI BEZ MILOSTI! Đoković slomio i Zvereva u dva seta u Londonu

Novak ovim trijumfom još nije obezbedio plasman u polufinale, ali bi mogao da ga pogura Džon Izner, ukoliko u drugom meču dana pobedi Marina Čilića.

Ako i ne, Đokovića svakako čeka duel sa hrvatskim teniserom u trećem kolu.

Srpski as se namučio u prvom setu sa Zverevim, koji je imao na 4:4 brejk loptu da možda okrene meč na svoju stranu. Nije tu šansu iskoristio, ali jeste Novak njegovu u narednom gemu, čime je uzeo i set.

Drugi deo meča je bio surova egzekucija! Đoković je bukvalno pregazio Nemca, koji se ništa nije pitao na terenu, a to se i vidi po rezultatu - 6:1.

TOK MEČA:

Drugi set

KRAJ! Novak je pobedio sa 6:4, 6:1.

Potvrđen je brejk i to bez izgubiljenog poena! Zverev odmahuje rukama, sleže ramenima, svađa se sa svojim boksom iz čiste nemoći - 4:1. I OPET BREJK! Zverev se više ništa ne pita na terenu! Đoković je uzeo brejk i to bez izgubljenog poena - 5:1!

Nastavlja Đoković da čuva svoj servis, Zverev nije bio ni blizu da ga ugrozi - 2:1. BREJK! Uzima Novak servis rivalu! Odlična igra srpskog asa i promašaji Nemca doneli su sada lepu prednost Novaku - 3:1.

Đoković nastavlja gde je stao u prvom setu. Dobija prvi gem posle dobijenog seta - 1:0. Velika šteta, imao je Novak 0:30, pa je imao čist zicer na 30:30 i opet nije vredelo. Ispromašivao se srpski as, potpuno je nezadovoljan svojom igrom - 1:1.

Informer

 

Prvi set

Zverev je razmišljajući o propuštenim brejk  šansama u devetom gemu napravio dve neiznuđene greške. Dobrim servisom se ipak izvukao iz teške situacije i izjednačio na 30:30. Đoković ipak dobija brejk šansu, koju nažalost ne koristi, kako ni drugu, ali treća je bila sreća. Pritisak je učinio svoje, dupla servis greška Zvereva, Đoković pravi BREJK i dobija SET - 6:4.

Dva poena u nizu osvaja Nemac pri servisu Srbina, ali onda šalje lopticu u aut, pa u mrežu. Prokockao je šansu da povede 40:15 i iz besa bacio reket. Ali, u nastavku gema prvi dobija šansu da oduzme servis protivniku. Novak ipak servis vinerom dolazi do 40:40, pa duplom greškom opet daje šansu Zverevu za brejk. Nemac ni ovaj poklon ne koristi i gem je posle velike borbe pripao Noletu - 5:4.

Nemac strašno servira i dalje, ima čak 80 odsto prvog servisa, samo četiri poena uzeo je na drugi servis. Opet je izjednačeno - 4:4.

Osvaja Zverev dva poena na servis srpskog tenisera, ali nije ozbiljno zapretio Đokoviću, koji rutinski dolazi do još jednog gema i stiče prednost - 4:3.  Strpljiv i miran prvi teniser sveta čeka pravu šansu da zada udarac 10 godina mlađem rivalu. 

Bez brejka i dalje, ali Đoković vodi 3:2, posle još jednog rutinskog servis gema. S druge strane, Zverev nastavlja da šalje snažne servise, osvaja gem i trenutno je 3:3.

Srbin "leti" po terenu "O2" arene, stiže svaku lopticu. Poveo je 30:0 na servis Nemca, koji se ipak brzo konsolidovao, vratio u gem na koji stavlja tačku odličnim servisom. Izjednačeno je - 2:2.

Sjajni forhendi srpskog tenisera, uzima Novaka ovaj servis gem uz samo jedan izgubljen poen i vodi 2:1.

Nemac bez drame odličnim servisima osvaja svoj prvi servis gem u meču i izjednačuje rezultat na 1:1.

Zver je bio na 40:30 na Đokovićev servis, ali Nemac šalje lopticu u aut posle jedne duge razmene i srpski teniser dobija prvi gem u meču - 1:0. Đoković maše glavom, nije baš najzadovoljniji kako je počeo duel. 

Đoković će prvi servirati u meču.

Zatišje pred buru!

Tagovi: